Το μυστικό της σεξουαλικής επιθυμίας

images_aaasexoual.jpg

Οι γυναίκες που θα ήθελαν να αυξήσουν τη λίμπιντό τους θα πρέπει να περνάνε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι – αλλά όχι για το λόγο που σκέφτεστε.

Το σεξ είναι ταυτόχρονα το πιο απλό και το πιο πολύπλοκο πράγμα στον κόσμο. Μια εντελώς φυσική διαδικασία, σύμφυτη με τον άνθρωπο, την ευχαρίστηση και τη διαιώνιση του είδους, που την ίδια στιγμή επηρεάζεται από χίλιους δυο διαφορετικούς παράγοντες. Η επιθυμία, η σωματική υγεία, η ψυχολογική διάθεση, η ορμονική κατάσταση, το άγχος και η καθημερινότητα, είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας διάθεση και να μας αποσυντονίσουν ή να μας ωθήσουν… στα άκρα!

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στο πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν, κατέδειξε έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τη γυναικεία λίμπιντο. Συνοπτικά, έδειξε ότι οι γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν τη λίμπιντό τους θα πρέπει να περνάνε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι – για να κοιμούνται.

Οι επιστήμονες του ερευνητικού τμήματος Ύπνου και Κιρκαδιανών Ρυθμών του Πανεπιστημίου, διεξήγαγαν την έρευνα μεταξύ 171 νεαρών γυναικών, οι οποίες κρατούσαν ημερολόγιο για τις ώρες που κοιμόταν καθημερινά και τη σεξουαλική τους δραστηριότητα για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεγαλύτερος σε διάρκεια ύπνος σημαίνει εντονότερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη μέρα. Οι γυναίκες που κοιμόταν περισσότερο κατά μέσο όρο –7 ώρες και 22 λεπτά, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς- είχαν επίσης ευκολότερο ερεθισμό των ερωτογενών ζωνών τους.

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που υποδεικνύει ότι ο καλός ύπνος συνδέεται με τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών, όμως είναι η πρώτη που διήρκησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε τόσο μεγάλο δείγμα και είχε τόσο ξεκάθαρα αποτελέσματα, με τους επιστήμονες να συμφωνούν ότι αξίζει να μελετηθεί ακόμη περισσότερο ο παράγοντας ύπνος και η επίδρασή του στη σεξουαλική συμπεριφορά.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο ύπνος παίζει το ρόλο του στη γυναικεία λίμπιντο, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε σε τι βαθμό, αλλά και για ποιο λόγο. Αν και υποθέσεις γίνονται για την αύξηση των επιπέδων των ορμονών μετά από έναν ικανοποιητικό ύπνο, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και γι’ αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η σεξουαλική διάθεση είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο μπορεί να έχει θετική επίδραση ο καλής ποιότητας και χρονικά αρκετός ύπνος, πέρα από την ψυχολογική διάθεση, την ενέργεια, τη συγκέντρωση και τη γενική υγεία του οργανισμού μας. Έχετέ τα όλα αυτά υπόψη την επόμενη φορά που θα ξενυχτάτε άσκοπα μπροστά στην τηλεόραση: κλείστε την και θα δείτε τη διαφορά, αύριο κιόλας!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/