Το «λεξιλόγιο της αισιοδοξίας»

images_aaaisiodoxia.jpeg

Αν θέλεις να κερδίσεις το στοίχημα με τη ζυγαριά και να μην εγκαταλείψεις πάλι την προσπάθειά σου στη μέση, τότε επίλεξε αυτό που σου έλειπε στις προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρες αδυνατίσματος: το «λεξιλόγιο της αισιοδοξίας». Βρες τις λέξεις-κλειδιά που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το πάθος και την αποφασιστικότητά σου μέχρι να δεις στη ζυγαριά το επιθυμητό νούμερο!

Η δύναμη που κρύβουν οι λέξεις, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια την περίοδο που ακολουθείς μια δίαιτα για να ξαναβρείς τη φόρμα σου. Οι σωστές λέξεις μπορούν να σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο δυνατός, πιο αισιόδοξος, γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό, να σου ενισχύσουν το κίνητρο και την επιθυμία να βελτιωθείς και να μην εγκαταλείψεις από ψυχολογικά εμπόδια.

Εγώ: αυτή είναι η ιδανική λέξη για να φέρεις τον εαυτό σου στο προσκήνιο. Σε βοηθάει να ανακαλύψεις ξανά τη σημασία του ποιός είσαι και πώς νιώθεις. Κι όλο αυτό συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής σου.

Εφικτό: πολύ συχνά η απώλεια βάρους – ειδικά αν είναι πολλά τα κιλά που πρέπει να χαθούν – μοιάζει ένας μακρινός προορισμός, ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια, μία σκέψη που συχνά συνδέεται με μία ελαφριά αίσθηση δυσπιστίας και έναν φόβο αποτυχίας. Αν αντιθέτως σκέφτεσαι τη δίαιτα ως κάτι συγκεκριμένο και εφικτό, ως μία ρεαλιστική δυνατότητα που μπορεί να επιτευχθεί με μικρά βήματα, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο σου.

Ανανέωση: αλλαγή προς το καλύτερο, βελτίωση αυτό θα πει ανανέωση. Η αλλαγή του σώματος και η διαμόρφωσή του σε ένα ιδανικό και υγιές βάρος αποτελεί πηγή νέας δύναμης και ενθουσιασμού.

Σήμερα: απόφαση! Αν αναβάλλεις την έναρξη της δίαιτας και της γυμναστικής από «Δευτέρα», υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην την ξεκινήσεις ποτέ. Οι λέξεις-κλειδιά λοιπόν είναι «τώρα» και «αμέσως». Θα πρέπει να αναφέρεσαι στο τώρα και να μη χάνεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου.

Ευεξία: δημιούργησε στο μυαλό σου μια σκέψη της ευεξίας. Σκέψου τη δίαιτα σε συνδυασμό με τη γυμναστική ως μια διαδρομή προς την ισορροπία και την υγεία. Όχι ως ένα είδος τιμωρίας, αλλά μονάχα ως ένα μέσο επίτευξης της αρμονίας.

    

Αρέσω: η ικανοποίηση για την εξωτερική εμφάνιση αποτελεί το ύψιστο κίνητρο για να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστική. Το να αρέσεις περισσότερο στους άλλους, να βελτιώσεις την εικόνα σου και να γίνεις πιο όμορφος είναι στόχοι που αξίζουν τις αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες. Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο το να αρέσεις στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Να μπορείς δηλαδή να κοιτάζεις στον καθρέφτη ενός δοκιμαστηρίου και να νιώθεις αυτήν την σιωπηλή αίσθηση ικανοποίησης που κάνει την έκφραση «μου αρέσω» ισχυρό δέλεαρ για να μείνεις πιστός στο πρόγραμμα της δίαιτας.

Επιβράβευση: αλλάζοντας τις συνήθειες διατροφής σου, αλλάζει και το είδος του «βραβείου», δηλαδή της ικανοποίησης που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα τις δύσκολες στιγμές. Σ’ αυτή τη φάση, το φαγητό παύει να είναι μια ψεύτικη λύση παρηγοριάς και ικανοποίησης και τη θέση του παίρνει κάτι διαφορετικό: μια βόλτα, ένα φόρεμα, ένα βιβλίο ή ένα CD που πάντα ήθελες να αγοράσεις.

Έλεγχος: ο έλεγχος είναι μια λέξη πολύ θετική όταν σημαίνει αυτοκυριαρχία και δυνατότητα επιλογής. Η λέξη αυτή μπορεί να σε βοηθήσει μπροστά σε ένα μπουφέ ή μπροστά στον κατάλογο ενός ρεστοράν ή ενώ κάνεις τα ψώνια σου στο σούπερ-μάρκετ. Αν καταφέρεις να ελέγξεις τον εαυτό σου, χωρίς να στερηθείς τίποτα, θα μπορέσεις να γίνεις κυρίαρχος στη σχέση σου με το φαγητό, να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και να μην παρασύρεσαι σε δεδομένες στιγμές.

Ελευθερία: πρόκειται για μια λέξη-κλειδί την οποία θα πρέπει να σκέφτεσαι την περίοδο αυτή, γιατί ακολουθώντας μια δίαιτα και επιστρέφοντας στο ιδανικό σου βάρος, θα καταφέρεις να απελευθερωθείς, να δείτε τον εαυτό σου πιο ωραίο, να φορέσεις τα ρούχα που επιθυμείς, να αισθανθείς πιο άνετα μαζί με την παρέα σου.

Θέληση: η δίαιτα αποτελεί μια επιλογή και σε αυτό ακριβώς έγκειται η θέληση, μία λέξη που σου υπενθυμίζει τον βασικό λόγο για τον οποίο ακολουθείς το πρόγραμμα.

Πηγή : http://fitnet.gr/