Τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οργασμού;

images_aaagynaikio.jpg

Η κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητας των γυναικών προκαλεί μια έκρηξη θετικών αντιδράσεων σε όλο τους το σώμα.

Υπήρξε θέμα ταμπού για αιώνες αλλά και μυστήριο το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν και να τιθασεύσουν. Ακόμη και σήμερα, που ο γυναικείος οργασμός έχει σε γενικές γραμμές αναλυθεί και έχουμε πλέον έναν «οδικό χάρτη» για την επίτευξή του, κρατάει ακόμη τα δικά του μυστικά: καθώς η ερωτική επιθυμία ξεκινάει και φουντώνει μέσα στο μυαλό, η κάθε γυναίκα έχει τις δικές της προτιμήσεις για το τι την ερεθίζει και τι όχι, που δεν είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθούν και να μπουν σε «κουτάκια». Αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε, είναι να μετρήσουμε και να αναλύσουμε τις αντιδράσεις του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια του οργασμού. Το πώς θα φτάσει ως εκεί, είναι άλλο θέμα, ξεχωριστό για την κάθε μία…

Εγκέφαλος
Όχι ένας και δύο, αλλά 30 τομείς του εγκεφάλου παίζουν τον δικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια του οργασμού στις γυναίκες. O κογχομετωπιαίος φλοιός, που συνδέεται με τον έλεγχο της συμπεριφοράς, σταματάει προσωρινά να λειτουργεί – και η αυτοσυγκράτηση πάει περίπατο. Η αμυγδαλή, από την άλλη, που επεξεργάζεται τα συναισθήματα υπερλειτουργεί, ενώ ο υποθάλαμος κατακλύζεται χημικές ουσίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά, όπως η οξυτοκίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας αλλά και αισθήματα οικειότητας.

Μάτια
Καθώς ξεκινάει η σεξουαλική διέγερση, οι κόρες των ματιών αρχίζουν να διαστέλλονται – και δεν θα επιστρέψουν στην πρότερή τους κατάσταση πριν από τον οργασμό. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε για να γίνει ενημερωθεί ο παρτενέρ για… τις εξελίξεις είτε για να μπορεί η γυναίκα να εντοπίζει ευκολότερα πιθανούς κινδύνους στο περιβάλλον, σε μια περίοδο που ο εγκέφαλος είναι κάπως… απασχολημένος.

Καρδιά
Η τοποθέτηση της καρδιάς ως το κέντρο εκπομπής και λήψης έντονων συναισθημάτων («σε έχω στην καρδιά μου», «μου ράγισες την καρδιά» κτλ) δεν είναι συμπτωματική: καθώς εντείνεται η σεξουαλική διέγερση, οι χτύποι της καρδιάς πολλαπλασιάζονται και ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται – ναι, το σεξ είναι καλύτερο από δίαιτα.

Στήθος
Οι θηλές του στήθους είναι ως γνωστόν γεμάτες με ευαίσθητες νευρικές απολήξεις. Όταν δέχονται ένα άγγιγμα, στέλνουν σήματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφαλικού αισθητήριου φλοιού που ενεργοποιείται από τη σεξουαλική διέγερση – και το αντίθετο, όταν υπάρχει διέγερση, ο εγκέφαλος στέλνει σήμα στις θηλές. Αυτή η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι πιθανότατα ο λόγος που οι θηλές ερεθίζονται.

Μύες
Όλοι οι μύες του σώματος σφίγγουν και τεντώνονται πριν από τον οργασμό – από το λύγισμα των δαχτύλων των ποδιών ως το χαρακτηριστικό κύρτωμα της πλάτης-, για να χαλαρώσουν αμέσως μετά. Tip: σφίγγοντας ηθελημένα τους μύες σας, δίνετε σήμα στον εγκέφαλο ότι είστε κοντά στον οργασμό – το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι να φτάσετε όντως.

Δέρμα
Την ώρα του οργασμού η κυκλοφορία του αίματος αυξάνει και το σώμα εκκρίνει ενδορφίνες. Ο συνδυασμός αυτός κάνει το αίμα να κυλάει πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να κοκκινίζουν τα μάγουλα και το στήθος αλλά και να ακούτε συχνότερο ότι «λάμπεις σήμερα»!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/