Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία-το σεξ όμως;

images_aaacuddle.jpeg

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που το μεγαλύτερο διάστημα της κοινής τους ζωής προτιμούν να αράζουν μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα, ήρεμα και χαλαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και τα πιο ευτυχισμένα.

Στην πραγματικότητα, το σεξ μία φορά την εβδομάδα φαίνεται ότι είναι το μυστικό για μια χαρούμενη κοινή ζωή. Αυτό είναι το συμπέρασμα από μια νέα μελέτη, που βασίζεται σε έρευνες που έγιναν με στοιχεία περισσοτέρων από 30.000 Αμερικανών και τα οποία συγκεντρώθηκαν σε ένα διάστημα 40 και πλέον χρόνων. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science.

Έπειτα από μια προηγούμενη έρευνα που διαπίστωσε ότι τα περισσότερα χρήματα δεν συνδεόταν στην πραγματικότητα και με μεγαλύτερη ευτυχία, η επικεφαλής συγγραφέας Amy Muise άρχισε να αναρωτιέται αν το ίδιο ίσχυε και για το σεξ, «μια πτυχή της ζωής που θεωρείται ότι σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία», όπως λέει η ίδια.

Οι ερευνητές λοιπόν διαπίστωσαν ότι ενώ τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι πιο ευτυχισμένα από ό, τι εκείνα που κάνουν σεξ λιγότερο συχνά, «οι σεξουαλικές επαφές με ρυθμό συχνότερο από μία φορά την εβδομάδα δεν συσχετίστηκε με μεγαλύτερη ευτυχία». Τα ευρήματα της μελέτης ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα με το φύλο, την ηλικία ή τη χρονική διάρκεια μιας σχέσης.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα και εκείνα που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα, ανέφεραν διαφορά στον βαθμό ικανοποίησης που είχαν από τη ζωή τους η οποία ήταν ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη που υπήρχε ανάμεσα στα ζευγάρια που κερδίζουν από $15.000 έως $25.000 ετησίως και σε εκείνα που κερδίζουν από $50.000 έως $75.000.

Η Muise δεν είναι σίγουρη γιατί το σεξ μία φορά την εβδομάδα φαίνεται να είναι ιδανικό, αλλά μπορεί «να είναι η συχνότητα με την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι αρκετή για να διατηρηθεί η σχέση τους».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/