Οκτώ τρόποι για να χάσετε βάρος στο γραφείο

images_aaaaOffice-Jobs.jpg

Όσοι κάνουμε καθιστικές εργασίες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δουλειά μας μπορεί να μας παχύνει. Ήρθε όμως η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Όχι στα αναψυκτικά!
Το να καταφύγετε σε ένα αναψυκτικό γεμάτο ζάχαρη για να τονωθείτε τη στιγμή που νιώθετε πεσμένος – συνήθως γύρω στο μεσημέρι – αποτελεί μέγα λάθος: οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά αυξάνουν το βάρος τους κατά 70% περισσότερο σε σχέση με όσους τα αποφεύγουν. Ακόμη και τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι αθώα: η ασπαρτάμη που περιέχουν ορισμένα, αυξάνει τη γλυκόζη σε επίπεδα που μετατρέπεται σε λίπος. Προτιμήστε ένα εσπρεσάκι ή έναν ελληνικό καφέ, χωρίς ζάχαρη

Πεινάτε; Πιείτε νερό
Οι άνθρωποι πολύ συχνά μπερδεύουμε την πείνα με την δίψα – υπολογίζεται ότι το 60% τρώνε, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται νερό. Ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών μας σε νερό καλύπτεται από το νερό που περιέχουν οι τροφές. Καλού κακού λοιπόν, αν νιώθετε πείνα, πιείτε ένα ποτήρι νερό προτού αρχίσετε να τρώτε.

Μασήστε μια τσίχλα
Αν και οι τσίχλες μπορεί να μας προκαλέσουν φούσκωμα, έχει διαπιστωθεί επίσης ότι βοηθούν στην επαγρύπνηση, ενώ μειώνουν το άγχος και την κορτιζόλη,  την ορμόνη που μεταξύ άλλων αυξάνει τα λιπώδη κύτταρα.

Ξεχάστε το ασανσέρ
Το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών είναι μια πρώτης τάξης φυσική δραστηριότητα. Αν μάλιστα το γραφείο σας βρίσκεται σε ψηλό όροφο ή χρειάζεται να μετακινήστε μεταξύ των ορόφων για συναντήσεις, ακόμη καλύτερα.

Φέρτε το φαγητό σας
Το διαρκές τσιμπολόγημα από τον κοντινό φούρνο και το delivery, είναι οι πιο σίγουροι τρόποι για να παχύνετε στη δουλειά. Προτιμήστε να φέρνετε το φαγητό σας από το σπίτι: και πιο υγιεινό θα είναι και θα ξέρετε εκ των προτέρων τι και πόσο τρώτε κάθε μέρα.

Έχετε κάτι υγιεινό κοντά σας
Όσο καλό προγραμματισμό και να κάνετε, θα έρθει κάποια στιγμή που θα σας πιάσει μια έκτακτη λιγούρα: αντί να φάτε ό, τι βρεθεί μπροστά σας (πατατάκι ή σοκολάτες κατά πάσα πιθανότητα) φροντίστε να έχετε στο συρτάρι σας έναν υγιεινό σνακ που θα σας «κρατήσει» μέχρι το επόμενο γεύμα: ένα φρούτο ή μερικοί ξηροί καρποί είναι από τις καλύτερες λύσεις.

Βρείτε συμμάχους
Είναι σίγουρο ότι δεν είστε οι μόνοι που προβληματίζονται για τα έξτρα κιλά στη δουλειά σας: εντοπίστε τους και προσπαθήστε να στηρίζετε/ελέγχετε ο ένας τον άλλον σε θέματα διατροφής. Είναι πιο εύκολο να αρνηθείτε να παραγγείλετε πίτσα όταν υπάρχει και κάποιος άλλος που ξέρετε ότι θα πει όχι.

Δύο λεπτά διάλειμμα
Ίσως νομίζετε ότι περπατάτε αρκετά από γραφείο σε γραφείο αλλά μάλλον κάνετε λάθος: είναι πολύ σπάνιο να περπατάει κανείς στη δουλειά για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα. Κάθε μία ώρα σηκωθείτε και χρονομετρήστε τον εαυτό σας σε μια διαδρομή ενός λεπτού (θέλετε άλλο ένα για να επιστρέψετε): σε λίγες μέρες θα έχετε ήδη μερικές χρονομετρημένες εναλλακτικές διαδρομές και δεν θα χρειάζεται να είστε με το ρολόι στο χέρι.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/