Εγκυμοσύνη μετά μουσικής – το πρώτο κολπικό ηχείο!

images_aaaregnancy.jpg

Η θετική επιρροή της μουσικής και των ακουστικών ερεθισμάτων στα έμβρυα είναι γνωστή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες ακούν κλασική μουσική ή ειδικά CD ώστε να ωφεληθούν τα έμβρυα από την ευεργετική επίδρασή τους.

Καθώς υπάρχουν αρκετές έρευνας επί του θέματος και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αγέννητα μωρά ανταποκρίνονται στη μουσική ενώ βρίσκονται στη μήτρα, υπάρχουν ήδη διαθέσιμα στην αγορά ειδικά ηχεία για εγκύους, τα οποία τοποθετούνται γύρω από το στομάχι.

Η ισπανική εταιρεία Babypod όμως δεν ήταν ικανοποιημένη με την ποιότητά τους, καθώς θεωρούσαν ότι τα τοιχώματα του στομαχιού αλλοιώνουν τον ήχο που φτάνει στο έμβρυο. Έτσι, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κατασκευάσει το δικό της, ειδικό για εγκύους ηχείο, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς τοποθετείται κατευθείαν στον… κόλπο.

«Τα μωρά μαθαίνουν να μιλούν χάρη στα ακουστικά ερεθίσματα και ιδιαίτερα στους μελωδικούς ήχους. Το Babypod είναι μια συσκευή που τα διεγείρει πριν από τη γέννησή τους μέσω της μουσικής. Με το Babypod, τα μωρά μαθαίνουν να αρθρώνουν ήδη από τη μήτρα», υποστηρίζει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Babypod αναφέρεται μάλιστα σε έρευνα από την γυναικολογική κλινική Institut Marques, σύμφωνα με την οποία τα μωρά ακούν καθαρά ήχους μόνο μέσω του κόλπου, καθώς τα κοιλιακά τοιχώματα λειτουργούν ως ηχομόνωση.

Η συσκευή που κυκλοφορεί κοστίζει €150, ελέγχεται από μια εφαρμογή για smartphone, αλλά δεν χρησιμοποιεί σύνδεση Bluetooth. Οι γονείς μάλιστα μπορούν να μοιραστούν την ηχητική εμπειρία των αγέννητων μωρών τους χάρη στα ακουστικά που διαθέτει το ειδικό ηχείο και τα οποία μένουν έξω από τον κόλπο…

Η ανώτατη ένταση του ήχου φτάνει το πολύ στα 54 ντεσιμπέλ και η χρήση του ενδείκνυται μετά την 16η εβδομάδα της κύησης, για 10 έως 20 λεπτά. Η Babypod μάλιστα καθησυχάζει τους υποψήφιους πελάτες της ότι οι δονήσεις της συσκευής δεν επηρεάζουν αρνητικά το έμβρυο – άλλωστε και τα sex toys επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης…

Η Babypod μάλιστα για να γιορτάσει το νέο της προϊόν διοργάνωσε την πρώτη… συναυλία για έμβρυα που έγινε ποτέ: η Soraya Arnelas, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2009, τραγούδησε για 10 «εξοπλισμένες» με τα ηχεία έγκυες γυναίκες. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Soraya είχε τερματίσει στην 23η θέση του διαγωνισμού…

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/