Είσαι Fitness maniac;

images_aaamaniac.jpg

Τι είναι αυτό που κάνει τους fit τύπους να μη βαριούνται ποτέ και να αρπάζουν κάθε ευκαιρία για λίγη γυμναστική; Και γιατί δε μοιράζονται τα μυστικά τους να γίνουμε κι εμείς έτσι, fit και ωραίοι; Όσοι γυμνάζονται και έχουν μια καλή φυσική κατάσταση ακολουθούν συνήθως μια συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα που τους κινητοποιεί και τους βάζει σε ένα πρόγραμμα, ώστε το σώμα τους να αποζητά από μόνο του την άσκηση και εκείνοι απλά να ακολουθούν τις ανάγκες του.

Πρωινό ξύπνημα
Μια από τις καλύτερες συνήθειες για να βάλεις το σώμα και τον εαυτό σου σε πρόγραμμα είναι να ξυπνάς νωρίς. Το πρωί άλλωστε είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση, καθώς δύσκολα θα σε διακόψει κάτι ή κάποιος, ενώ μετά από τις πρώτες φορές θα διαπιστώσεις την ενέργεια που σου δίνει η πρωινή γυμναστική και θα την αποζητάς μόνος σου. Εκπαίδευσε το σώμα σου να έχει ανάγκη τη γυμναστική, όπως έχει το φαγητό και έτσι θα γίνεις ένας από αυτούς με τους σμιλεμένους κοιλιακούς και τους ανυψωμένους γλουτούς.

Καλό πρωινό
Το πρωινό ήταν πάντα και πάντα θα παραμένει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δίνει στο μεταβολισμό την ώθηση που χρειάζεται και ρίχνει κατακόρυφα τις λιγούρες που τυχόν θα είχες μέσα στη μέρα, αν δεν έχει φάει καλό πρωινό. Φρόντισε μόνο για την ποιότητα του πρωινού, ώστε να περιλαμβάνει πρωτεΐνη και να μην είναι ένα επεξεργασμένο πρωινό γεμάτο ζάχαρα και λίπη που δεν προσφέρουν διάρκεια στον κορεσμό παρά μονάχα τις λάθος θερμίδες.

Προσέχουν πάντα τι τρώνε
Εκείνοι που προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση δεν βρίσκουν δικαιολογίες για να φάνε κάτι λιπαρό ή γεμάτο ζάχαρη, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού και φροντίζουν να έχουν πάντα μαζί τους ένα φρούτο για το δεκατιανό ή λίγα αμύγδαλα για το απογευματινό τους σνακ.
Να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να μη γυρίσεις εγκαίρως σπίτι, γι’ αυτό καλό είναι να κουβαλάς πάντα μαζί κάτι υγιεινό, που θα κατευνάσει την πείνα και τις λιγούρες και θα σε προστατέψει από τη λαιμαργία της στιγμής και τις ανθυγιεινές θερμίδες.
    

Υγιείς επιλογές και στο σπίτι
Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους δεν έχουν κάνενα ντουλάπι με αμαρτωλές λιχουδιές στο σπίτι. Ανοίγουν το ψυγείο και βλέπουν τα χρώματα της φύσης στα ράφια, ανοίγουν τα ντουλάπια και βλέπουν μονάχα υγιεινές επιλογές. Θυμήσου πως αν δεν έχεις τις λιχουδιές μπροστά σου, δεν θα τις φας και δε χρειάζεται να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου ξέροντας ότι κάπου στο σπίτι υπάρχουν σοκολάτες για ώρα ανάγκης. Οι σοκολάτες, άλλωστε, όσο και αν επιμείνεις, δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης!

Ζυγίζονται συχνά
Με το να ζυγίζεσαι τακτικά έχεις πάντα πλήρη επίγνωση της κατάστασης του σώματός σου και έχεις έτσι πάντα τη δυνατότητα να προλάβεις τα κιλά σου, πριν εκείνα πάρουν την κάτω βόλτα. Ζυγίζεσαι 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ η τήρηση ημερολογίου θα βοηθήσει να έχεις μια συνολική εικόνα της πορείας σου και των αποτελεσμάτων των προσπαθειών σου.

Είναι δραστήριοι όλο το 24ωρο
Όσοι προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση δεν κάθονται τη μισή μέρα αδρανείς στο γραφείο και την υπόλοιποι βουλιάζοντας στον καναπέ στο σπίτι. Σηκώνονται από την καρέκλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανεβαίνουν από τις σκάλες και δεν περιορίζουν τη φυσική τους άσκηση στην πρωινή γυμναστική. Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης είναι ολόκληρος τρόπος ζωής και όχι ένα μισάωρο στο γυμναστήριο.

Κοιμούνται νωρίς
Οι fit τύποι φροντίζουν να ολοκληρώνουν 7-9 ώρες ύπνου και να κοιμούνται νωρίς, ώστε να έχει ο οργανισμός το περιθώριο να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό του και την ίδια στιγμή να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ξενύχτι σου στερεί από τις αντοχές που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις νωρίς και να γυμναστείς νωρίς με αποτέλεσμα να πηγαίνει όλο το πρόγραμμα πίσω.

Τα οφέλη του καλού και επαρκούς ύπνου είναι πολλά και πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσεις και να συνεχίσεις να ξενυχτάς ασκόπως.

Πηγή : http://fitnet.gr/