Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος

images_1ofthalmologikos-elegxos.jpeg

Το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2), με θέμα τον «πλήρη προληπτικό έλεγχο από την παιδική έως και την τρίτη ηλικία».

Σκοπός του Κολεγίου είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και πρόληψη των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, επισημαίνοντας ότι μόνον το 40% του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση, ενώ ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, προστατεύει από σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης. Στο χώρο του μουσείου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπου θα διενεργούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις από γιατρούς του Κολεγίου, προς όλους τους ενδιαφερόμενους και χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διημέρου θα γίνεται προληπτικός διαθλαστικός έλεγχος για διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, στραβισμός, διαβήτης),  προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη, τοπογραφική απεικόνιση κερατοειδούς για έλεγχο κερατόκωνου, διάγνωση γλαυκώματος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (OCT-HRT), έλεγχος με οπτική τομογραφία της ωχράς κηλίδας για ηλικιακή εκφύλιση, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και υαλοειδοωχρική έλξη. Επιπλέον θα παρέχεται κατ’ ιδίαν συμβουλευτική από οφθαλμιάτρους του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας και θα υπάρχουν ενημερωτικές ομιλίες γιατρών του Κολλεγίου σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της εκδήλωσης είναι 9.00 με 20.00.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/