Γυναίκες έτοιμες για όλα (μετά τα 40)

images_aaa40.jpg

Έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια έδειξε ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή μετά τα 40 – αυτοί ξέρουν!

Σιγά το νέο, θα πείτε: η αείμνηστη Ρίτα Σακελαρίου είχε καταθέσει τη δική της άποψη επί του θέματος από τη δεκαετία του ’80 τραγουδώντας «Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες, γι’ αυτό οι σαραντάρες έχουν διπλές τις χάρες». Πέρα από τα αστεία όμως, υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που οι γυναίκες μετά τα 40 εμφανίζονται ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

-Το πόσο άνετα αισθανόμαστε με το σώμα μας και το πώς πιστεύουμε ότι το βλέπουν οι άλλοι παίζει μεγάλο ρόλο για την ψυχολογία και κατ’ επέκταση τη σεξουαλική μας διάθεση. Μετά από μια εφηβεία και μια νεότητα που το άγχος για το σώμα τους κυριεύει τις γυναίκες, οι σαραντάρες έχουν πλέον συμφιλιωθεί μαζί του. Έχοντας περάσει μάλιστα από δίαιτες και γυμναστήρια, έως γέννες και μεγάλωμα παιδιών, έχουν συνειδητοποιήσει τις αντοχές του και το εκτιμούν περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνουν λιγότερο ενδιαφέρον από τις νεαρότερες για το πώς φαίνονται στα μάτια του συντρόφου τους στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα λιγότερο άγχος και περισσότερη διασκέδαση. Επίσης, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τι χρειάζονται για να ικανοποιηθούν και δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να δοκιμάσουν τα πάντα.

– Συνήθως, μετά τα 40 η ζωή αρχίζει να ρίχνει στροφές: οι σπουδές έχουν τελειώσει, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει (η ιδέα και μόνο ότι από λεπτό σε λεπτό μπορεί το μωρό να βάλει τα κλάματα είναι από μόνη της αντισεξουαλική), η καριέρα έχει πάρει τον όποιο δρόμο της. Τα μεγάλα άγχη έχουν περάσει και είναι η ώρα να χαλαρώσουμε και να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό μας. Και αυτό βεβαίως σημαίνει περισσότερος χρόνος για τρυφερότητα, μεγαλύτερη οικειότητα και κατ’ επέκταση σεξουαλική διάθεση.

– Τα πράγματα βεβαίως δεν πηγαίνουν πολύ συχνά στη ζωή όπως τα υπολογίζαμε. Με έναν σημαντικό ποσοστό γάμων να καταλήγουν στο διαζύγιο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που γύρω στα 40 βρίσκονται διαζευγμένες. Επειδή όμως δεν ζούμε στο 1960, αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκονται και μόνες: μετά από κάποια χρόνια μονογαμίας, οι γυναίκες βρίσκουν εκ νέου την ευκαιρία να πειραματιστούν, να διερευνήσουν και τελικά να διασκεδάσουν τη σεξουαλικότητάς τους.

– Τα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί να αρχίζουν να πέφτουν κατά τη δεκαετία των 40, όμως υπάρχουν και θετικά νέα από το γεγονός: καθώς πλησιάζει η εμμηνόπαυση, η τεστοστερόνη παραμένει σταθερή, αυξάνοντας την αναλογία της σε σχέση με τα οιστρογόνα στο αίμα. Καθώς η συγκεκριμένη ορμόνη τονώνει τη σεξουαλικότητα, οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία μπορεί να παρατηρήσουν ότι έχουν περισσότερη σεξουαλική διάθεση απ’ ότι παλιότερα.

– Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε το βιολογικό ρολόι των γυναικών αρχίζει να μετράει ανάποδα όταν περνούνε τα 40 χρόνια, καθώς οι πιθανότητες να τεκνοποιήσουν μειώνονται. Αυτό όμως μπορεί να έχει ανάποδα αποτελέσματα στη σεξουαλικότητά τους: έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας έδειξαν ότι οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία είχαν πιο συχνές και έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις και πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή απ’ ότι οι «πιτσιρίκες». Σύμφωνα με μια θεωρία, καθώς αισθάνονται υποσυνείδητα ότι τελειώνει ο χρόνος για τεκνοποίηση και οι πιθανότητες μικραίνουν, προσπαθούν να αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας, αυξάνοντας τις σεξουαλικές επαφές.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/