Γυμνάσου έξυπνα!

images_aaagymclevver.jpg

Έχεις ξεκινήσεις ποτέ ένα πρόγραμμα άσκησης που μετά από λίγο διέκοψες; Αν η απάντηση είναι θετική τότε δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει το ίδιο αλλά εγκατέλειψαν στη συνέχεια,  απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα και τα οφέλη που είχαν με την προσπάθεια τους. Μερικές συμβουλές για να μείνεις πιστός στο στόχο σου!

 
1.Βάλε στόχο
Ξεκίνησε με στόχους απλούς, ρεαλιστικούς και εφικτούς σε μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια. Είναι πολύ εύκολο να αποτύχεις και να απογοητευτείς αν κυνηγάς να πετύχεις κάτι ανέφικτο.

2. Κάντο διασκεδαστικό!
Βρες αθλήματα ή δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και σε διασκεδάζουν σπάζοντας την καθημερινή ρουτίνα! Δοκίμασε νέα προγράμματα στο γυμναστήριο που είχες αποκλείσει μέχρι τώρα, δίνοντας νέα ερεθίσματα στο σώμα και το μυαλό σου!

3. Κάνε τη γυμναστική βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου!
Παραμέρισε τις δικαιολογίες και «χτίστε» το καθημερινό σου πρόγραμμα έχοντας μια ώρα καθημερινά αφιερωμένη στην άσκηση. 3-4 προπονήσεις στο γυμναστήριο είναι ένας πολύ καλός μέσος όρος για αρχή. Συμπλήρωσε τις υπόλοιπες μέρες με δραστηριότητες που σε διασκεδάσουν και σε ευχαριστούν.

4. Γράψε το στόχο σε χαρτί.
Θέλεις να χάσεις βάρος; Να κοιμάσαι καλύτερα; Να έχεις περισσότερη ενέργεια; Να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή; Γράψε το στόχο σου σε ένα χαρτί. Αποτύπωσε κάθε προπόνηση, τις επιδόσεις σου, γράψε τα λάθη  σου, τις διατροφικές «ζαβολιές», ζήτα τη βοήθεια του προπονητή σου.
    

5.Προσκάλεσε φίλους στο γυμναστήριο. Φτιάξε παρέα!
Δε χρειάζεται να είσαι μόνος. Κάνε ένα δώρο στους φίλους σου προσκαλώντας να γυμναστούν μαζί σου. Γίνε αρχηγός την ομάδα σου! Οργάνωσέ τους παρακινώντας τους να γυμναστούν!

6.Επιβράβευσε τον εαυτό σου!
Μετά από κάθε προπόνηση ξεκουράσου, δίνοντας χρόνο στο σώμα και το μυαλό σου να αναπληρώσει την χαμένη ενέργεια. Όρισε μια μέρα της εβδομάδας ως «ημέρα ελευθερίας» για να κάνεις αυτό που επιθυμείς χωρίς τύψεις και ενοχές. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου κάθε φορά που πετυχαίνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό για σένα στόχο!

Πηγή : http://fitnet.gr/