Γεννήθηκαν δίδυμα με διαφορετικό… πατέρα!

images_aaadidi.jpg

Ο ερχομός διδύμων σε μια οικογένεια του Βιετνάμ, δεν έφερε την ευτυχία που αναμενόταν. Τα δίδυμα είναι διζυγωτικά – δηλαδή δύο διαφορετικά ωάρια γονιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια- όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί: το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν δύο διαφορετικούς πατέρες!’

Το DNA των διδύμων υπεβλήθη σε τεστ, καθώς η οικογένεια του συζύγου παρατήρησε σημαντικές διαφορές στην εμφάνισή τους, γεγονός που τους έβαλε… ψύλλους στ’ αυτιά.

Αν και τα διζυγωτικά δίδυμα είναι πιο συνηθισμένα από τα μονωζυγωτικά – τα οποία προκύπτουν όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο διαχωρίζεται- είναι εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση διδύμων με διαφορετικό πατέρα ή τουλάχιστον είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί. Το φαινόμενο ονομάζεται ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει δύο ωάρια να γονιμοποιηθούν από σπερματοζωάρια δύο διαφορετικών ανδρών, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει συνουσία και με τους δύο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – όπερ και η δυσαρέσκεια του συζύγου της μητέρας και της οικογένειάς του.

Ο καθηγητής Le Dinh Luong, πρόεδρος της Ένωσης Γενετικής του Βιετνάμ στο Ανόι, ο οποίος έκανε το τεστ DNA, είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν «100% ακριβή» και αποκάλεσε την περίπτωση «εξαιρετικά σπάνια».

«Υπάρχουν λιγότερες από 10 γνωστές περιπτώσεις διδύμων με διαφορετικούς πατέρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, αλλά οι γονείς ή / και τα δίδυμα δεν το γνωρίζουν ή δεν ήθελαν να το ανακοινώσουν», δήλωσε.

Ο καθηγητής αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες επικαλούμενος το απόρρητο των γονέων και πρόσθεσε ότι οι αναφορές σε τοπικά μέσα σχετικά με την ακριβή τοποθεσία, τα ονόματα και την ημερομηνία γέννησης των διδύμων ήταν ανακριβή.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του Βιετνάμ ξεκίνησαν τις αναφορές στην υπόθεση στις αρχές του μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι συγγενείς του ζεύγους παρατήρησαν ότι ένα από τα δίδυμα φαινόταν εμφανώς διαφορετικό από το αδελφάκι αλλά και από τους γονείς του.

Η ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση μπορεί να συμβεί όταν μια γυναίκα παράγει περισσότερα από έαν ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, τα οποία στη συνέχεια γονιμοποιούνται από διαφορετικούς άνδρες μέσα σε λίγες ημέρες

Μπορεί επίσης να συμβεί αν μια γυναίκα έχει ωορρηξία δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα ωάρια γονιμοποιηθούν και πάλι από διαφορετικούς άνδρες

Οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί είναι πολύ σπάνιες: η τελευταία ήταν το 2015 και αφορούσε δίδυμα κορίτσια στο Νιου Τζέρσεϊ – είναι μόλις η τρίτη που καταγράφηκε ποτέ στις ΗΠΑ. Άλλη μία αναφέρθηκε στην Τουρκία το 2010.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/