Γέννησε τρίδυμα στα 55

images_aaatridi.jpg

Μια 55χρονη, ήδη γιαγιά, πιστεύεται ότι έγινε η μεγαλύτερη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία που  γέννησε υγιή τρίδυμα. Η νοσοκόμα Sharon Cutts και ο φίλος της Stuart Reynolds, καλωσόρισαν τα τρία νέα μέλη της οικογένειάς τους τρίδυμα, τον Mason, τον Ryan και τη Lily, στις 21 Μαρτίου.

Το NHS, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, δεν προσφέρει θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε γυναίκες άνω των 42 ετών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι όσες είναι πάνω από 44 έχουν πιθανότητα 1% για να αποκτήσουν παιδί.

Ως εκ τούτου, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει δάνειο ύψους £15.000 για ακολουθήσει θεραπεία σε ειδική κλινική στην Κύπρο.

Ο γιατρός εμφύτευσε τέσσερα έμβρυα στην κα Cutts, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα της σύλληψης.

Όταν έμαθαν ότι κυοφορούσε τρίδυμα, τόσο εκείνη όσα και ο άνδρας της ξέσπασαν σε κλάματα χαράς. Όμως στη συνέχεια άρχισαν να ανησυχούν για το αν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Η Cutts όμως δήλωσε: «Πέρασα 11 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό και έτρεξε τέσσερις μαραθώνιους. Ξέρω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου».

Αργότερα συνάντησε επιπλοκές λόγω ηλικίας και οι γιατροί της την συμβούλεψαν να «εγκαταλείψει» ένα από τα μωρά. Ωστόσο, η Cutts αρνήθηκε και τελικά γέννησε τρίδυμα μετά από 11 εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νότιγχαμ.

Τα τρίδυμα έχουν ήδη άλλα τέσσερα αδέλφια, ήδη ενήλικα, από προηγούμενη σχέση της Cutts. Η ίδια είπε ότι έτσι θα έχουν μεγάλη παρέα να παίζουν.

Η ειδική γονιμότητας Geeta Nargund δήλωσε ότι η ανατροφή τρίδυμων στη μέση ηλικία θα είναι δύσκολη. Πρόσθεσε επίσης ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής, υψηλή αρτηριακή πίεση, παρατεταμένο τοκετό και υψηλά ποσοστά θνησιγένειας.

Η Elizabeth Duff, σύμβουλος του ιδρύματος NCT για την ανατροφή των παιδιών, δήλωσε για το θέμα: «Πιστεύουμε ότι δέσμευση των γονέων στα παιδιά τους και η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας είναι πιο σημαντικό από ό, τι η ηλικία της μητέρας ή του πατέρα. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μιας μεγαλύτερης γυναίκας μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη επιτήρηση και υποστήριξη από τους επαγγελματίες της υγείας, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η γέννηση δεν θα πρέπει να είναι επιτυχής. Ευχόμαστε στην οικογένεια να είναι καλά».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/