Βαρύ κεφάλι

images_aaavari.jpg

Το βαρύ κεφάλι, είναι ένα συχνό σύμπτωμα, που χαρακτηρίζεται από αίσθημα βάρους στην περιοχή του κρανίου. Το βαρύ κεφάλι δεν πρέπει να συγχέεται με τον πονοκέφαλο. Ως σύμπτωμα μπορεί να συνοδεύεται από πονοκέφαλο ή αίσθημα τάσης, μπορεί όμως και όχι.

Παράγοντες της καθημερινότητας που συνοδεύονται από το σύμπτωμα είναι η κατάχρηση αλκοόλ, η υπερκόπωση, το stress, η αϋπνία, η κακή διατροφή. Απλά τοπικά νοσήματα στην περιοχή της κεφαλής, και ποικίλες ιώσεις προκαλούν χαρακτηριστικά βαρύ κεφάλι. Όταν το σύμπτωμα είναι έντονο, επιμένει ή εμφανίζεται μετά από τραυματισμό, η ιατρική εξέταση επιβάλλεται προς αποκλεισμό σοβαρότερων νοσημάτων (π.χ. αιματώματα, υπέρταση, εγκεφαλικά νοσήματα).

Μέτρα πρόληψης του συμπτώματος:

• Να αποφεύγετε την αϋπνία, τις ακατάστατες ώρες ύπνου, το στρες και την υπερκόπωση. Η ήπια άσκηση που περιλαμβάνει περπάτημα και ειδικές τεχνικές χαλάρωσης όπως το μασάζ, βοηθούν στην πρόληψη του συμπτώματος.

• Η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες. Εάν είστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, να μην αμελείτε τη σωστή ιατρική σας παρακολούθηση.

• Συνιστάται αποφυγή υπερκατανάλωσης καφέ, τσαγιού, αλκοόλ και προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη όπως αναψυκτικών τύπου κόλα.

• Μην καταναλώνετε αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχα ποτά και μην τα αναμιγνύετε μεταξύ τους. Μην καταναλώνετε καθόλου αλκοόλ εάν είστε υπό φαρμακευτική αγωγή.

• Να φροντίζετε σχολαστικά τα δόντια σας.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/