Ανοσοθεραπεία εξαφανίζει 26 όγκους από ασθενή

images_aaaanosotherapy.jpg

Ένας ασθενής που είχε περισσότερους από 26 καρκινικούς όγκους στην κοιλιά του είναι τώρα απαλλαγμένος από τη νόσο χάρη στην ανοσοθεραπεία.

Ο Mike Chettle δεν μπορούσε καν να κινηθεί σωστά όταν ο καρκίνος του εντέρου άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το σώμα του.

Η αρχική του θεραπεία περιελάμβανε μια πολύπλοκη εγχείρηση στο έντερο και άλλα όργανα, η οποία ακολουθήθηκε από χημειοθεραπεία.

Όμως, έναν χρόνο αργότερα, ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και στο συκώτι του. Ακολούθησαν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, όμως οι γιατροί στη συνέχεια ανακάλυψαν 26 όγκους σε όλη την κοιλιακή χώρα του. Παρά τη χημειοθεραπεία, όλες οι θεραπείες απέτυχαν και πριν από δύο χρόνια, οι γιατροί ενημέρωσαν τον κύριο Chettle ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στα οστά του.

«Η εξάπλωση ήταν ραγδαία», είπε ο ασθενής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (Asco). «Κούτσαινα, δεν μπορούσα να γυρίσω τον λαιμό μου, πονούσα πολύ». Ο κύριος Chettle δεν είχε άλλες επιλογές θεραπείας.

Αλλά τότε ο ιατρικός του σύμβουλος, Δρ Steven Duffy, από το Ινστιτούτο Ιατρικής Ογκολογίας Bon Secours στο νοσοκομείο St Mary στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, τον παρέπεμψε στον Δρ Luis Diaz στο Κέντρο Καρκίνου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

Ο Δρ Diaz συνέστησε στον Mike Chettle να συμμετάσχει σε μια έρευνα που εξέταζε μια γενετική ανωμαλία που ονομάζεται ανεπάρκεια του επιδιορθωτικού μηχανισμού (Mismatch Repair ή MMR).

Μέσα σε δύο ή τρεις μήνες από την στιγμή που εγγράφηκε στις κλινικές δοκιμές, τα συμπτώματα του Chettle άρχισαν να υποχωρούν – «ήμουν σε θέση να γυρίζω και πάλι τον λαιμό μου», είπε. Μέχρι τη στιγμή που έγινε ο γάμος της κόρης του, λίγους μήνες αργότερα, ήταν σε θέση να τη συνοδεύσει στην εκκλησία.

Ο Mike Chettle, ο οποίος λαμβάνει το πειραματικό φάρμακο ενδοφλέβια για 30 λεπτά κάθε δύο εβδομάδες, συμμετέχει στην έρευνα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και έχει πλήρη ανταπόκριση στη θεραπεία.

«Νιώθω σαν να έχω ευλογηθεί με έναν πολύ καλό γιατρό που με οδήγησε στο σημείο όπου είμαι τώρα, σε αυτή την έρευνα», είπε.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/