Αλήθειες και ψέματα για το σεξ

images_aaasex.jpg

Όλοι ασχολούμαστε με το θέμα και είμαστε έτοιμοι να αφομοιώσουμε οτιδήποτε σχετικό πάρει το αυτί ή το μάτι μας. Πόσα από αυτά όμως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα;

Το σεξ ανεβάζει την αρτηριακή μας πίεση
Λάθος: ΟΚ, για την ακρίβεια την ανεβάζει, αλλά μόνο για λίγο. Υπάρχουν πολύ λίγες αναφορές για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ – αν και η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει, δεν φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το σεξ είναι αγχολυτικό
Σωστό: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Biological Psychology ζήτησε από τους συμμετέχοντας να κρατήσουν ημερολόγιο με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και έλεγξε την αρτηριακή τους πίεση έπειτα από αγχωτικές δραστηριότητες, όπως μια ομιλία σε κοινό. Όσοι έκαναν τακτικά σεξ, τα πήγαν καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Το αλκοόλ ενισχύει την γυναικεία λίμπιντο
Σωστό: Σχετικά μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή αύξηση της τεστοστερόνης στις γυναίκες, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της λίμπιντό τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature.

Τα Σαββατοκύριακα είναι καλύτερο για το σεξ
Λάθος: Σύμφωνα με ερευνητές από το London School of Economics, η Πέμπτη είναι η καλύτερη ημέρα για να κάνουμε σεξ, επειδή η συγκέντρωση της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, κορυφώνεται την Πέμπτη – η ίδια ορμόνη ενεργοποιεί και τις ορμόνες της σεξουαλικής διάθεσης.

Μόνο οι άνδρες έχουν φαντασιώσεις
Λάθος: Το 80% των γυναικών είχαν σεξουαλικές φαντασιώσεις για τους ανθρώπους που δεν ήταν ο σύντροφός τους, σε σύγκριση με το 98% των ανδρών.

Το σεξ ενισχύει την ευφυΐα
Αλήθεια: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, το σεξ αύξησε σημαντικά την δημιουργία νευρώνων στον ιππόκαμπο, ένα τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μακροχρόνια μνήμη. Οι δοκιμές έγιναν σε ποντίκια και απομένει να αποδειχθεί ότι τα ίδια αποτελέσματα έχει το σεξ και στους ανθρώπους.

Το σεξ καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι το τρέξιμο
Λάθος: Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά, οι άνδρες που τρέχουν σε διάδρομο καίνε 9,2 θερμίδες το λεπτό – με το σεξ καίνε μόνο 4,2. Οι γυναίκες που τρέχουν σε διάδρομο καίνε7,2 θερμίδες το λεπτό, ενώ με το σεξ 3,1.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/