Ακάρεα: ο αόρατος εχθρός

images_aaakarea.jpg

Ασχέτως πόσο νοικοκύρηδες είστε και πόσο συχνά αλλάζετε σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα και καλύμματα, τα στρώματα πάντοτε υποφέρουν από έναν αόρατο εχθρό της υγείας μας, τα ακάρεα. Πρόκειται για βλαβερούς μικροοργανισμούς που δημιουργούνται μέσα στα στρώματα και τρέφονται από τα κύτταρα του δέρματος που αποβάλλει ο οργανισμός. Αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αλλεργιογόνους παράγοντες και ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους με ευαισθησία.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα ακάρεα αλλά και κάθε είδους μικροοργανισμούς και μικρόβια, σωματίδια σκόνης, τρίχες και νεκρά κύτταρα, είναι ένας τακτικός, βιολογικός καθαρισμός από ένα εξειδικευμένο συνεργείο. Με ειδικά μηχανήματα, οικολογικά απορρυπαντικά, χωρίς νερό ή χημικά, εξουδετερώνουν και απομακρύνουν όλους τους αλλεργιογόνους παράγοντες που βρίσκονται στην επιφάνεια αλλά και μέσα στο στρώμα σας. Μετά από έναν βιολογικό καθαρισμό του στρώματός σας, μπορείτε πλέον να κοιμάστε ήσυχοι.

Όμως τα στρώματα δεν είναι ο μόνος χώρος συγκέντρωσης ακάρεων στο σπίτι μας: χαλιά και μοκέτες αποτελούν επίσης μέρη που συγκεντρώνονται οι μικροσκοπικοί εχθροί της υγείας μας. Τα χαλιά επίσης, έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν τη σκόνη – ακόμη έναν σημαντικό αλλεργιογόνο παράγοντα- αλλά και τα βακτήρια: ειδικά αν το χαλί βραχεί σε κάποιο σημείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπαραχθούν βακτήρια που μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία.

Η απομάκρυνση της στερεής βρωμιάς που τα τελευταία χρόνια με την αφρικανική σκόνη και την επανάκαμψη της αιθαλομίχλης είναι περισσότερη, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας αλλά και την μακροημέρευση των χαλιών σας. Μια επαγγελματική απορρύπανση κρίνεται απαραίτητη πριν από το ετήσιο «μάζεμα» των χαλιών. Ένας βιοκαθαρισμός θα σας απαλλάξει επιπλέον από βακτηρίδια, μύκητες και ακάρεα, χωρίς μάλιστα χρήση χημικών καθαριστικών.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/