9 μυστικά για να χάσετε βάρος

images_aacream-bread.jpg

   1. Το θρεπτικό συστατικό είναι ο σίδηρος. Για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση σιδήρου πρέπει να συνδυάζετε με κάποια πηγή βιταμίνης C, όπως το πορτοκάλι, ο χυμός πορτοκάλι και το λεμόνι και να αποφεύγεται ταυτόχρονη λήψη πηγής ασβεστίου όπως το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά.


   2. Το μακροθρεπτικό συστατικό που μπορεί να λείπει είναι η πρωτεΐνη. Κάποια φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη: προτιμήστε τη μπανάνα, το πορτοκάλι, το αχλάδι, το μπρόκολο, το καρότο και τα πράσινα φυλώδη λαχανικά για να συμπληρώσετε την καθημερινές ανάγκες σας σε πρωτεΐνη.
   3. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερκαταναλώσεις λαδιού.
   4. Η καφεΐνη εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου και θα πρέπει η λήψη καφέ (και αναψυκτικών ή άλλων ροφημάτων με καφεΐνη) να απέχει από τα γεύματα που αποτελούν καλή πηγή σιδήρου.
   5. Προσοχή στην υπερκατάλωση ψωμιού, είναι όπως φαίνεται το τρόφιμο που τείνουν να υπερκαταναλώνουν τα περισσότερα άτομα. Προτιμήστε παξιμάδι και φρυγανιές σικάλεως και ολικής αλέσεως, καθώς είναι βέβαιο ότι θα καταναλώσετε μικρότερες ποσότητες και θα πάρετε λιγότερες θερμίδες.
   6. Οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο που επίσης υπερκαταναλώνεται. Δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τους αλλά ανάλογα με το αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να συντηρήσετε τα κιλά σας πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς ανάλατους μόνο σαν ενδιάμεσο 1 χούφτα 1 ή 2 φορές την ημέρα. Μην τρώτε απευθείας από τις συσκευασίες γιατί σίγουρα θα φάτε πολύ περισσότερο.
   7. Τα γαλακτοκομικά είναι βέβαιο ότι θα προσλάβετε λιγότερη χοληστερίνη, καθώς τα τυρία είναι πολύ σημαντική πηγή αυτής. Σε συνδυασμό λοιπόν και με την αποχή από το κόκκινο κρέας η σαρακοστή προσφέρεται για διατροφή μείωσης της χοληστερίνης.
   8. Προσοχή στα νηστίσιμα γλυκά όπως ο χαλβάς, το τσουρέκι και τα διάφορα κουλουράκια και βουτύματα. Έχουν πολλές θερμίδες παρά το ότι δεν περιέχουν σοκολάτα.
   9. Η απουσία της πρωτεϊνικών φαγητών έχει σαν αποτέλεσμα να μην προκαλείται εύκολα το χαρακτηριστικό αίσθημα του κορεσμού μετά από τα γεύματα. Η κατανάλωση σαλάτας και προϊόντων ολικής αλέσεως και σικάλεως μπορεί να βοηθήσεις σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με την αυξημένη κατανάλωση υγρών, έτσι ώστε να αποφεύγονται υπερφαγίες λόγω της έλλειψης αισθήματος πλήρωσης.

Πηγή :  http://dietstories.gr/