5 φυσικές ασπίδες κατά του καρκίνου

images_astaf.jpg

1. Σταφύλια,κρασί και ρεσβερατρόλη
Το σημαντικό αυτό συστατικό των σταφυλιών, της σταφίδας και του κρασιού, η ρεσβερατρόλη, απασχολεί την βιβλιογραφία πολύ έντονα καθώς αυξάνονται οι μελέτες που την σχετίζουν με καθυστέρηση της ανάπτυξης του καρκινικού κυττάρου.

2. Τομάτες και λυκοπένιο
Το λυκοπένιο που βρίσκεται όχι μονο στην φρέσκια αλλά και στην μαγειρεμμένη τομάτα μειώνει την φλεγμονή και αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό αυξάνοντας την άμυνα του οργανισμού. Μήπως να ξανασκεφτούμε τις κόκκινες σάλτσες;

3. Κουρκουμάς και κουρκουμίνη
Αν και όχι και το πιο διαδεδομένο μπαχαρικό στην ελληνική κουζίνα, ο κουρκουμάς ολοένα και περισσότερο ανεβαίνει στην εκτίμησή μας καθώς η βιβλιογραφία αναδεικνύει την αξία του για χρόνια νοσήματα αλλά και την ακεραιότητα των κυττάρων!

4. Πράσινο τσάι και κατεχίνες
Όχι οτι είναι καινούργιο, αλλά επαναλαμβάνουμε πως το πράσινο τσάι έχει θαυματουγές ιδιότητες για την υγεία όπως οτι μπλοκάρει τον TNF (tumor necrosis factor), μειώνει φλεγμονόδους διαδικασίες και προστατεύει το ενδοθήλιο.

5. Ωμά φρούτα και λαχανικά
Και για να δούμε πιο ολιστικά την διατροφή και όχι μέσω μεμονομένων τροφίμων, η συστηματική κατανάλση φρέσκων φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα CRP, TNF, IL-6 και γενικά υψηλότερα επίπεδα υγείας!

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/