Χορτοφαγικές ινδικές πατάτες με κουνουπίδι

images_aapatates__me_koun.jpg

Υλικά για 2 μερίδες


     2 κουταλιές του γλυκού πάστα σκόρδου
     3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
     4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
     4 ψιλοκομμένες ντομάτες
     2 κουταλιές της σούπας σάλτσα  κάρυ
     2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
     1 μεγάλη πατάτα
     500γρ κουνουπίδι
     500γρ ανάμικτα λαχανικά

Εκτέλεση

1)    Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
2)    Βράστε το κουνουπίδι και τα ανάμικτα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
3)    Τοποθετήστε τις πατάτες και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τα για 3-4 λεπτά.
4)    Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
5)    Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα κάρι και το τσίλι και σιγοβράστε τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
6)    Σερβίρετε τον πουρέ πατάτας με τα λαχανικά και την σάλτσα με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Γιανννιτσοπούλου Θ.Κάλλια,Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος