Τρία “διαιτητικά” τρόφιμα που δεν σας αδυνατίζουν…

images_aacerials.jpg

Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά προσπαθείτε χωρίς αποτέλεσμα; Μήπως η δίαιτά σας περιέχει κάποιο ή όλα από τα παρακάτω τρόφιμα;

– Γλυκαντικές ουσίες χωρίς θερμίδες;
– Δημητριακά πρωινού;
– Χυμούς;

Αν ναι, τότε υπάρχει εξήγηση.

Εσείς προσπαθείτε όμως τα τρόφιμα που βάζετε στον οργανισμό σας όχι μόνο τον εμποδίζουν να κάνει καύσεις αλλά μετατρέπονται σε λίπος.

Δεν το γνωρίζατε;

Σκεφτείτε απλά.

Οι περισσότερες γλυκαντικές ουσίες χωρίς θερμίδες είναι τεχνητές. Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος να λειτουργεί με καύσιμο τις φυσικές τροφές. Όταν τον βομβαρδίζουμε με τεχνητές τροφές δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις φυσικές του λειτουργίες, αμύνεται και αποθηκεύει λίπος.

Ένα πείραμα που έγινε σε ποντίκια απέδειξε ότι η κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών οδηγεί σε αλλαγή της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου με αποτέλεσμα μεταβολικά προβλήματα & αύξηση της αποθήκευσης λίπους στον οργανισμό.

Τώρα σκεφτείτε κάτι άλλο.

Ξέρετε ότι 50γρ. από τα περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν τουλάχιστον 3-4 κουταλάκια ζάχαρη; Το ίδιο και οι περισσότερες μπάρες δημητριακών.

Και τώρα μήπως μπορείτε να φανταστείτε πόση ζάχαρη «κρύβεται» σε ένα ποτήρι 100% φυσικού χυμού πορτοκάλι εμπορίου; Όση σε 2.5 doughnuts.

Άρα τελικά μήπως δεν κάνετε δίαιτα όταν τρώτε τα τρόφιμα αυτά;

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να χάσει βάρος πραγματικά θα πρέπει να αντικαταστήσει τέτοια τρόφιμα με φυσικά. Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλές τεχνητές ουσίες & κρυμμένη ζάχαρη όχι μόνο μπλοκάρουν το μεταβολισμό μας, όχι μόνο μετατρέπονται σε λίπος αλλά κυρίως συντηρούν στο μυαλο μας τη συνήθεια να ζητά & να χρειάζεται επεξεργασμένα τρόφιμα.

Κάντε την αρχή σήμερα κιόλας. Βγάλτε τα «διαιτητικά» τρόφιμα από τη ζωή σας και ανοίξτε το δρόμο για ένα πιο λεπτό & υγιές σώμα.

Πηγή : https://nutritiontherapy.gr/