Το ψάρι φέρνει την ευτυχία

images_aaPSARI_KAI_LAXANIKA.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η αυξημένη κατανάλωση ψαριού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι το 2020 θα αποτελεί τη δεύτερη αιτία ασθένειας.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που εξέτασαν παλαιότερα τη συσχέτιση μεταξύ διαφόρων διατροφικών παραγόντων και την εμφάνιση κατάθλιψης αλλά οι περισσότερες είχαν ασαφή αποτελέσματα.

Μετά από πολύ προσεκτική μελέτη της υπάρχουσας βιβλιογραφίας στο συγκεκριμένο τομέα φάνηκε ότι στην Ευρώπη η δίαιτα με συχνή κατανάλωση ψαριού μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης κατά 20% στους άνδρες και κατά 16% στις γυναίκες. Η συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης σε ψάρι δίαιτας και της πνευματικής υγείας φαίνεται να είναι εξίσου σημαντική τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες σύμφωνα με τις έρευνες.

Οι πιθανοί μηχανισμοί εξήγησης της παραπάνω συσχέτισης εμπλέκουν τα ω-3 λιπαρά οξέα και την επίδραση τους στην έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης από τον εγκέφαλο. Επιπλέον, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων που επιτυγχάνεται μέσω της αυξημένη κατανάλωσης ψαριού μπορεί να βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης κατάθλιψης.

Καταναλώστε λοιπόν ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, μιας και στη χώρα μας υπάρχουν σε αφθονία για να έχετε καλύτερη ψυχική υγεία!

Πηγή : http://dietstories.gr/