Σήκω απο τον καναπέ!

images_accouch.jpg

Οι περισσότεροι από μας κάθονται όλη μέρα: στο γραφείο, στο αυτοκίνητο και το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση. Δυστυχώς, η ανεπαρκής φυσική άσκηση έχει καταντήσει να είναι το σύνηθες, αλλά από την άλλη είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.


Μια έρευνα που διεξήγαγαν στις ΗΠΑ με 32.000 συμμετέχοντες έδειξε ότι: η έλλειψη άσκησης και καλής φυσικής κατάστασης είναι τόσο επικίνδυνη όσο και το κάπνισμα!
Αντιθέτως, η τακτική άσκηση βελτιώνει το επίπεδο των λιπιδίων ορού, την πίεση του αίματος και βοηθάει στην απώλεια του βάρους.

Δεν χρειάζεται να γίνει αθλητής- αφιέρωσε 30 λεπτά την ημέρα

Τί θα’λεγες για:

    10 λεπτά πρωινής γυμναστικής
    βόλτα με το ποδήλατο ή περπατώντας στα μαγαζιά
    να χρησιμοποιείς τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή τις κυλιόμενες σκάλες
    ζωηρό βάδισμα

Καλοί λόγοι για άθληση και περισσότερη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή ζωή:

    paxysarkia_askisiη “καλή” χοληστερόλη HDL αυξάνεται,
    ειδικά τα μικρά (“κακά”) σωματίδια LDL μειώνονται,
    η πίεση αίματος ομαλοποιείται,
    ο μεταβολισμός της γλυκόζης βελτιώνεται,
    τονώνεται η καύση του λίπους, πέφτουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων,
    ο βασικός μεταβολισμός αυξάνεται, σημαντική προϋπόθεση για την απώλεια βάρους,
    η καρδιά, οι πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σύστημα δυναμώνουν,
    η εκτίμηση για το σώμα μας, η ευεξία και η ικανοποίηση αυξάνουν.
    η ψυχολογική σταθερότητα ενισχύεται. Το άγχος, οι φόβοι και η κατάθλιψη μειώνονται

Επιπλέον, ψυχαγωγικά αθλήματα 3 – 4 φορές την εβδομάδα

Θεωρείται βέλτιστο για να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας κατά 2.000 θερμίδες (kcal) την εβδομάδα με φυσική δραστηριότητα. Αυτό δε σημαίνει ώρες αγώνων ανωμάλου δρόμου και ακραίες καταπονήσεις, αλλά ήπια ψυχαγωγική προπόνηση. Τα αθλήματα αντοχής όπως η κολύμβηση, η ποδηλασία, το τρέξιμο και το περπάτημα είναι ιδιαιτέρως κατάλληλα. Η άσκηση έχει καλύτερο αποτέλεσμα αν γίνεται τακτικά. Το ιδανικό είναι 3 με 4 φορές την εβδομάδα, 30 – 40 λεπτά τη φορά.

Η τακτική άσκηση αλλάζει τη σύνθεση του σώματος: σχηματίζεται μυϊκή μάζα, η ποσότητα λίπους μειώνεται. Η ευχάριστη παρενέργεια: ακόμα και ο μεταβολισμός, δηλαδή η κατανάλωση θερμίδων σε ακινησία, αυξάνεται.

Αρχίστε ήπια και επιλέξτε κάτι που σας ευχαριστεί και που είναι κατάλληλο για τη φυσική σας κατάσταση. Για κάθε γούστο, κάθε τύπο και κάθε ηλικία, υπάρχει κατάλληλη προπόνηση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το είδος της άθλησης που είναι κατάλληλη για εσάς.

Σημαντικό! Η άθληση από μόνη της δεν καίει πολλές θερμίδες! Μισή ώρα τζόγκινγκ καίει μόνο τις θερμίδες που περιέχονται σε 50 γραμ. σοκολάτας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να συνδυάσετε την άθληση με μια σωστή δίαιτα!

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/