Μπορεί ένα μήλο να σας αδυνατίσει;

images_aapple.png

Κι όμως μπορεί!

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι όσοι έτρωγαν ένα μήλο πριν μπουν στο σουπερμάρκετ αγόραζαν περισσότερα φρούτα & λαχανικά και λιγότερα ανθυγιεινά τρόφιμα.

Οι ερευνητές έκαναν 2 μελέτες.
Στην πρώτη μελέτη, όπου συμμετείχαν 120 άτομα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Όσοι συμμετείχαν στην πρώτη ομάδα έφαγαν ένα μήλο πριν μπουν στο σούπερμαρκετ, όσοι συμμετείχαν στη δεύτερη έφαγαν ένα μπισκότο και όσοι συμμετείχαν στην τρίτη ομάδα δεν έφαγαν τίποτα. Εκείνοι που έφαγαν το μηλό αγόρασαν κατά 28% περισσότερα φρούτα & λαχανικά από εκείνους που έφαγαν το μπισκότο και κατά 25% περισσότερα φρούτα & λαχανικά από εκείνους που δεν έφαγαν τίποτα.

Στη δεύτερη μελέτη, 56 συμμέτεχοντες κλήθηκαν να παραγγείλουν από ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ. Οι μισοί έφαγαν ένα μήλο πριν την παραγγελία και οι άλλοι μισοί ένα μπισκότο. Εκείνοι που είχαν φάει το μήλο επέλεξαν πιο υγιεινά τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά ενώ όσοι είχαν φάει το μπισκότο επέλεξαν περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα.

Πριν μπείτε στο σούπερμάρκετ ένα μόνο μήλο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε υγιεινά ψώνια για μια ολόκληρη εβδομάδα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Πηγή : https://nutritiontherapy.gr/