Μηλόπιτα της Εύχαρις

images_amilopita.jpg

Υλικά

    ½ βιταμ
    ¾ ποτηριού ζάχαρη
    5-6 μήλα κόκκινα και πράσινα
    καρύδια, σταφίδες, κανέλλα
    3/4 ποτητιού ζάχαρη (κι άλλο)
    4 αυγά
    1 σφηνάκι κονιακ
    ξύσμα λεμονιού
    1 ποτήρι farin-up

Εκτέλεση:

    Λιώνουμε το βιταμ και το ρίχνουμε στον πάτο ενος πυρεξ
    Πασπαλίζουμε με τα 3/4 ζάχαρη ποτηριού και την κανέλλα κατά βούληση
    Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το εργαλείο και τα κόβουμε σε ροδέλες
    Τις στρώνουμε στο πυρεξ, η μια να μισοσκεπάζει την άλλη
    Ρ’ιχνουμε ανάμεσα τα καρύδια και τις σταφίδες
    Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τα άλλα ¾ του ποτηριού ζάχαρη
    Προσθέτουμε το κονιακ και ρίχνουμε το αλεύρι φαριν-απ λίγο-λίγο ανακατεύοντας καλά
    Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού
    Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º για περίπου 45′
    Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε τούμπα (το κάτω μέρος επάνω).

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/