Έχεις κακή διάθεση; Η απάντηση ίσως είναι πολύ απλή!

images_aakaki.jpg

Νιώθεις ευερεσθησία, κούραση και δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς; Ίσως απλά χρειάζεσαι ένα ποτήρι νερό όπως δείχνει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition.


Στη μελέτη αυτή μελετήθηκε η διάθεση, η συγκέντρωση και άλλες γνωστικές ικανότητες σε 25 γυναίκες στις οποίες άλλλοτε δόθηκαν αρκετά υγρά για καλή κατάσταση υδάτωσης ή υποβλήθηκαν σε ελαφριά αφυδάτωση. Η αφυδάτωση επιτευχθηκε μέσω άσκησης και μέσω άσκησης και ενός διουρητικού.

Η διάθεση των γυναικών και oι γνωστικές ικανότητες δοκιμάστηκαν κατά την άσκηση και την ηρεμία κάτω από τις διαφορετικές συνθήκες υδάτωσης. Στις περισσότερες ψυχικές δοκιμασίες, η κατάσταση υδάτωσης δεν επηρέασε την απόδοση, αλλά η αφυδάτωση προκαλεσε πονοκέφαλο, μείωση συγκέντρωσης, αίσθημα κόπωσης και χαμηλή διάθεση σε ηρεμία και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η αφυδάτωση που προκαλείται στη μελέτη δεν ήταν σοβαρή: ήταν περίπου 1% του σωματικού βάρους.

Για να ελέγξεις τη δική σου κατάσταση υδάτωσης, ρίξε μια ματιά στο χρώμα των ούρων σου:
αν είναι σκούρα και όχι καθαρά, τότε χρειάζεσαι περισσότερο νερό.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το νερό, όχι μόνο το καλοκαίρι που έχουμε έντονο αίσθημα δίαψας!

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/