Έτοιμοι για ταξίδι; 10 Συμβουλές Ασφάλειας!

images_atrave.jpg

Μπορεί για τους περισσότερους οι διακοπές να είναι μακριά, όμως σχέδια για κάποιο ταξίδι πάντα υπάρχουν, ή τέλος πάντων πάντα καλό είναι να υπάρχουν!


Κι επειδή η διάρροια των ταξιδιωτών είναι κάτι αρκετά σύνηθες, εμείς ας προφυλαχτούμε.

Ενα ταξίδι εκτός από την αναψυχή συνιστάται και από κούραση, αλλαγή ωράριου και διάρκειας ύπνου και γενικότερα έκθεση σε διαφορετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που μειώνουν την φυσιολογική ανοσολογική απόκριση. Έτσι, ο κίνδυνος ασθένειας είναι αρκετά αυξημένος. Ένας στους τρεις ταξιδιώτες αρρωσταίνει λόγω μολυσμένων τροφίμων και νερού, πάσχοντας στις περισσότερες περιπτώσεις από διάρροια των ταξιδιωτών.

Οι οδηγίες για την επίσκεψη σε διαφορετικού κλιματος προορισμούς, συνοψίζονται σε 10 προτάσεις που αφορούν κυρίως το νερό και την υπαίθρια αγορά:

    Πίνετε νερό, κατά προτίμηση ανθρακούχο, από σφραγισμένα μπουκάλια – σε περίπτωση αμφιβολίας, επεξεργαστείτε το νερό με ένα αξιόπιστο σύστημα φιλτραρίσματος ή έναν απολυμαντικό παράγοντα όπως το ιώδιο.
    Αποφύγετε τον πάγο στα ποτά σας και σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλές νερό για να ξεπλύνετε τα τρόφιμά σας και να βουρτσίσετε τα δόντια σας.
    Μην αγοράζετε τρόφιμα από πλανόδιους ή άλλα σημεία πώλησης όπου υπάρχουν σημάδια κακής υγιεινής.
    Βράστε το μη παστεριωμένο γάλα.
    Τρώτε μαγειρευμένα τρόφιμα, αφού σιγουρευτείτε ότι έχουν μαγειρευτεί πολύ και δεν έχουν κρατηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες.
    Ξεφλουδίζετε όλα τα φρούτα και τα ωμά λαχανικά σας και αποφεύγετε τα φρούτα με χαλασμένες φλούδες.
    Αποφεύγετε τις σαλάτες που μπορεί να έχουν πλυθεί με μολυσμένο νερό.
    Αποφεύγετε τα τρόφιμα που μπορεί να έχουν εκτεθεί σε μύγες ή έντομα.
    Αποφεύγετε τα άψητα οστρακόδερμα και τα πιάτα που περιέχουν ωμά ή λίγο μαγειρεμένα αυγά, πουλερικά ή κρέας.
    Στις χώρες όπου μπορεί να υπάρχουν δηλητηριώδεις βιοτοξίνες στα ψάρια και τα οστρακόδερμα, ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους.

Πηγή :  http://www.nutrinews.gr/