Burger στον φούρνο

images_burger-ston-foyrno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ    
    Νερό 2 ποτήρια    
    Νωπή μαγιά 1 κύβο    
    Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ηλιέλαιο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    

Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 3/4
    Κιμάς χοιρινός 1/4    
    Κρεμμύδια 2 τριμμένα σε τρίφτη    
    Τριμμένη φρυγανιά 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ξύδι 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγά 2    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζανάκι του καφέ    
    Τυρί για τοστ 15 φέτες    
    Κέτσαπ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ζυμώνοντας τα μπιφτέκια μας. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο),το ξύδι,την φρυγανιά, τα αυγά, την μουστάρδα, αλάτι – πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την ζύμη μας. Λιώνουμε σε 1/2 ποτήρι νερό την  μαγιά και την ζάχαρη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά ενώ προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι, το βλέπουμε στην πράξη αφού θέλουμε να είναι σφιχτή η ζύμη). Την αφήνουμε να φουσκώσει. Τον κιμά που έχουμε στο ψυγείο τον πλάθουμε σε 15 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας). Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 30 κομμάτια μεγέθους λεμονιού. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι  σε στρογγυλά φύλλα. Σε κάθε φύλλο που ανοίξαμε τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι, βάζουμε πάνω λίγο κέτσαπ και σκεπάζουμε με μια φέτα τυρί τοστ. Κλείνουμε από πάνω με δεύτερο φύλλο ζύμης και διπλώνουμε γύρω- γύρω να κλείσει καλά.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/