Όχι πια δίαιτα, μόνο κρύο!

images_acold.jpg

Το να χάσουμε μερικά περιττά κιλά αποδεικνύεται συχνά Γολγοθάς για πολλούς από εμάς. Δίαιτες και γυμναστική εναλλάσσονται μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, το οποίο συχνά δεν φαίνεται να έρχεται με τίποτα. Ίσως όμως, η λύση να είναι πολύ πιο απλή απ’ ότι φανταζόμαστε.

Ίσως το μόνο που χρειάζεται για να χάσουμε βάρους, είναι απλά να… κρυώνουμε! Ακριβώς: ξεχάστε τις σάουνες και τον ιδρώτα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το κρύο είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να εξαφανίσουμε τα περιττά κιλά.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης διαπίστωσαν ότι το κρύο αλλοιώνει τα εντερικά βακτήρια και προκαλεί μια μικροβιακή αλλαγή, η οποία μπορεί να αναγκάσει το σώμα να «κάψει» αποθέματα λίπους, να βελτιώσει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και τελικά να μειώσει το σωματικό βάρος.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές των ερευνητών πραγματοποιήθηκαν μόνο σε ποντίκια, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι τα ίδια σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων δύο ομάδες ποντικιών εκτέθηκαν η μία σε θερμοκρασία 6 ⁰C και η άλλη σε θερμοκρασία 22 ⁰C, για μια περίοδο 10 ημερών. Τα ποντίκια που εκτέθηκαν στο κρύο φάνηκαν να έχουν μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των μικροβίων του στομαχιού τους, η οποία εμπόδισε την αύξηση του σωματικού του βάρους.

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, καθηγητής Mirko Trajkovski, δήλωσε ότι η έρευνα παρουσιάζει πειστικά στοιχεία ότι τα μικρόβια του εντέρου διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον,  ρυθμίζοντας άμεσα το ενεργειακό μας ισοζύγιο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξερεύνηση των θεραπευτικών προεκτάσεων αυτών των ευρημάτων και την περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσο η στόχευση συγκεκριμένων μικροβίων θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για την πρόληψη της παχυσαρκίας», τόνισε ο καθηγητής.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/