Ψηφιακή ολική αρθροπλαστική γόνατος

images_agonato2.jpg

Η πιο εξελιγμένη μέθοδος εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος που συνδυάζει την ικανότητα και εμπειρία του χειρουργού με την ψηφιακή τεχνολογία.

Η  Οστεοαρθρίτιδα του γόνατος αποτελεί μία εκφυλιστική πάθηση, που χαρακτηρίζεται από σταδιακή φθορά των ανατομικών στοιχείων της άρθρωσης, η οποία οδηγεί στην  προοδευτική καταστροφή της.

Η εμφάνισή της είναι συχνή κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες και τα συμπτώματα της  (έντονο άλγος, δυσχέρεια ορθοστάτησης και βάδισης) ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την ψυχολογία των ασθενών.

Σύμφωνα με τον Ορθοπεδικό Διευθυντή Ευρωκλινικής Αθηνών, Στέφανο Αναστασόπουλο, η ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη χρήση ψηφιακού συστήματος πλοήγησης αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μέθοδο  για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος.

Κατά την εφαρμογή της  χρησιμοποιείται ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα (πλοηγός), το οποίο καταγράφει τις ανατομικές  ιδιαιτερότητες  της άρθρωσης του κάθε ασθενούς και καθοδηγεί τον  χειρουργό  να εκτελέσει την επέμβαση με απόλυτη ακρίβεια και με άριστο αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλαπλά.

    Άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα
    Πλήρες εύρος κίνησης
    Άμεση ορθοστάτηση και βάδιση
    Μικρότερη απώλεια αίματος
    Μείωση του χειρουργικού χρόνου και του χρόνου νοσηλείας
    Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου και πιθανότητας επιπλοκών
    Τέλεια διόρθωση της παραμόρφωσης του γόνατος
    Αύξηση της διάρκειας ζωής της πρόθεσης
    Γρήγορη επιστροφή του ασθενούς στις δραστηριότητες του

Στην Ελλάδα η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από τη χειρουργική ομάδα του ιατρού με εξαιρετικά αποτελέσματα, αντίστοιχα με αυτά των πιο αναγνωρισμένων διεθνών κέντρων.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/