Στρογγανόφ Λαχανικών

images_astroganof-laxanikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια πλευρώτους 200 γρ.    
    Μανιτάρια μικρά 150 γρ.    
    Μανιτάρια μεγάλα 5 τεμ.    
    Κρέμα γάλακτος 300 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ.    
    Σκόρδο 2-3 τεμ.    
    Λευκό κρασί 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ρύζι κίτρινο 300 γρ.    
    Βούτυρο φυτικό 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι- πάπρικα γλυκιά
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι    
    Νερό
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι    
    Πιπεριές 2 κόκκινες, 2 κίτρινες, 2 πορτοκαλί κομμένες λωρίδες    

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα και τα τηγανίζουμε για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε μακρόστενες λωρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά. Περιχύνουμε με την κρέμα και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνιθο. Βράζουμε το ρύζι σε μια άλλη κατσαρόλα για περίπου για 8 λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα με τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/