Πώς να αντιμετωπίσω την κυτταρίτιδα;

images_kitaritida2.jpg

Κυτταρίτιδα, πρόκειται για έναν όρο που περιγράφει τα «λακκάκια» που δημιουργούνται στην επιδερμίδα και εμφανίζονται κυρίως στους μηρούς, γλουτούς, την άνω και κάτω κοιλιά και πολλές φορές και στα χέρια. Αναπτύσσεται συμφώνα με ειδικούς, εξαιτίας της πίεσης που προκαλείται κάτω από το δέρμα από μεγάλα λιπώδη κύτταρα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν οφείλεται, σε γενετικούς, σε παθολογικούς παράγοντες (κυκλοφορικά, πεπτικά και ορμονικά προβλήματα), σε ορισμένες σχήματα φαρμακευτικών αγωγών (στεροειδή, αντισυλληπτικά, αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά) σε «κακή» διατροφή, σε έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Η απάντηση κρύβεται κάπου στην μέση καθώς είναι συνδυασμός των παραπάνω.
 
Το σίγουρο είναι, ότι πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι παχύσαρκος, προκειμένου η κυτταρίτιδα να κάνει την εμφάνιση της.

    Περιορίστε την πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους(λιπαρά, κόκκινα κρέας, αλλαντικά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος). Φαίνεται ότι η αυξημένη κατανάλωση, σχετίζεται με αύξηση του υποδόριου λίπους.
    Αυξήστε την κατανάλωση σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα, νερό, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και βοηθούν στην αποβολή άχρηστων ουσιών από το σώμα, ενισχύοντας της γαστρεντερική λειτουργία.
    Ενίσχυση της ημερήσιας πρόσληψη υγρών τόσο σα νερό ή υγρά ή μέσα από τις τροφές.
    Μειώστε ή αποφύγετε την κατανάλωση απλών σακχάρων, επεξεργασμένων τροφών, πρόσθετων, προϊόντων από άσπρο αλεύρι, νατρίου και τέλος το αλκοόλ.
    Τονώστε την διατροφή σας με τροφές που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος όπως είναι τα ω3 λιπαρά (σολομός, τσιπούρα) και το κόκκινο κρασί (1 μερίδα ημερησίως για τις γυναίκες και δύο μερίδες για του άνδρες).

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/