Πώς μοιάζουν 2 κιλά λίπους και πώς 2 κιλά μυών μέσα στο σώμα μας;

images_fitwoman24.jpg

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους των αναπτυγμένων κοινωνιών είναι το σωματικό τους βάρος. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, πάσχει από παχυσαρκία ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν μια πλήρη εικόνα της σύνθεσης του σώματός τους και ασχολούνται μόνο με τον αριθμό τους βάρους τους.

Η ουσία μιας σωστής δίαιτας δεν είναι να αλλάξουμε το σωματικό βάρος, αλλά τον λιπώδη ιστό, χωρίς να χάσουμε σε μυικό ιστό.

Για την επίτευξη της απώλειας βάρους και τη διατήρησή του χρειάζεται παράλληλα η αύξηση της σωματικής μας δραστηριότητας. Η άσκηση πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στην συνολική υγεία του ατόμου αυξάνει τον μεταβολισμό δηλαδή τις καύσεις του σώματος μέσω της αύξησης της μυικής μας μάζας.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα από τους περισσότερους: ” αφού γυμνάζομαι γιατί δεν χάνω βάρος;” Και η απάντηση είναι απλή… χάνεις λίπος! Και αυτό φαίνεται στην συνολική εικόνα του σώματος και όχι στη ζυγαριά σου.

Η σωστή διατροφή δεν σε βοηθάει μόνο να χάσεις λίπος για να κατέβεις ένα νούμερο στη ζυγαριά αλλά σε βοηθάει παράλληλα να διατηρήσεις σε λογικά επίπεδα τον μυικό σου ιστό.

Με μια απλή απεικόνιση έρχεται η απάντηση σε όλους όσους απορούν γιατί ενώ γυμνάζονται δεν χάνουν βάρος αλλά πόντους!

Διότι…. για το ίδιο βάρος σώματος το λίπος καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο όγκο από τους μύες. Αν, δηλαδή, χάσουμε ένα κιλό λίπους και ταυτόχρονα αποκτήσουμε ένα κιλό μυών, τότε παρ’ όλο που το σωματικό μας βάρος δεν θα έχει αλλάξει, θα φαινόμαστε πιο αδύνατοι σε σχέση με πριν. Εσείς είχατε σκεφτεί πόσο “χώρο πιάνει το λίπος του σώματός σας;

Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά πως είναι 2 κιλά λίπους και 2 κιλά μύες. ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ … ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ!! Σκεφτείτε τι είναι ωφέλιμο να χαθεί από τον οργανισμό μας;;

Και πως θα το αντιληφθούμε ;; Μόνο με την λιπομέτρηση!

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος,Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος