Μπισκότα αλμυρά

images_mpiskota-almyra-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ούζο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σουσάμι ασπρόμαυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού ή αμυγδαλόψιχα    

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι ,το καλαμποκέλαιο,το ούζο και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά , η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή να μην κολλάει στα χέρια μας (μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι, θα το δούμε στην πράξη). Πλάθουμε τα μπισκότα στρογγυλά , τα βουτάμε στο σουσάμι ή στην αμυγδαλόψιχα και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/