Μελιτζανόπιτα

images_amelitzanopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες 3 μεγάλες ψημένες    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
    Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 3 τεμ χτυπημένα    
    Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές σούπας    
    Πιπεριά Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες    
    Γιαούρτι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Τυρί φέτα 150 γρ τριμμένη    
    Ανθότυρο 150 γρ τριμμένο    
    Κασσέρι 150 γρ τριμμένο    
    Μαϊντανός 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένος    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας λιωμένο    
    Φαρίνα 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ του φούρνου. Αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε 2 -3  κομμάτια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες,  μετά τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά ,τα αυγά που χτυπήσαμε ,το βούτυρο λιωμένο,το γιαούρτι,το αλεύρι,το σιμιγδάλι και τέλος το μείγμα της μελιτζάνας που αφήσαμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος no 28 εκ -30 εκ , πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το στρώνουμε καλά μέσα στο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/