Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί (Imam Bayildi)

images_imam-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες φλάσκες 4 μεγάλες    
    Κρεμμύδια 3 μεγάλα κομμένα σε φέτες    
    Σκόρδο 4 σκελίδες κομμένες    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Ντομάτες 3 κομμένες καρέ    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ζάχαρη 1 πρέζα  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες  και αφαιρούμε την φλούδα τους σε τέσσερα σημεία κατά μήκος. Τις αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες μας ,τις στραγγίζουμε σε τρυπητή για να φύγει το περιττό λάδι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί λίγο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα,το αλάτι,το πιπέρι,την ζάχαρη και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί.Χαράζουμε τις μελιτζάνες στο κέντρο με ένα μαχαίρι και τις γεμίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι με λίγο νεράκι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40  λεπτά μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Σερβίρονται ζεστές και χλιαρές, ενώ συνοδεύονται ωραία με τυρί φέτα (προαιρετικά).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/