Λάχανο γιαχνί

images_alaxano-giaxni-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Λάχανο λευκό 1 μετρίου μεγέθους    
    Κρεμμύδια ξερά 2 μέτρια    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ντοματάκι ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα    
    Πολτό ντομάτας 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι
    Κόκιινο πιπέρι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Κόκκινες πιπερίτσες καυτερές προαιρετικά    
    Νερό όσο πάρει    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ή στην χύτρα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Κόβουμε το χονδρό κομμάτι από τον πάτο του λάχανου και το πετάμε, το κόβουμε στα τέσσερα ,το πλένουμε και χωρίζοντας  τα φύλλα του τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι που σοτάρεται (αν θέλουμε να βάλουμε και κόκκινες πιπερίτσες καυτερές τις σοτάρουμε μαζί με το λάχανο). Ανακατεύουμε σιγά σιγά συνέχεια μέχρι να δούμε ότι το λάχανο μαράθηκε και μειώθηκε ο όγκος του.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι,τον πολτό ντομάτας, το αλατοπίπερο,το κόκκινο πιπέρι και λίγο νεράκι ίσα να σκεπάσουμε το λάχανο. Αφήνουμε να ψηθεί για 30-40 λεπτά ενώ αν μαγειρεύουμε σε χύτρα  15-20 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/