Κορμός με φαντασία

images_kormos-me-fantasia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την κρέμα

    Αυγά 5 σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Κακάο 1 κουτί    
    Λικέρ μπανάνα 3 κουταλιές σούπας    
    Μπανάνα 1 ψιλοκομμένη    

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 4 σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
    Κακάο 2 κουταλιές σούπας    

Για το σιρόπι

    Νερό 1/2 ποτήρι νερού    
    Λικέρ μπανάνα 2 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι : Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη,προσθέτουμε την φαρίνα κοσκινισμένη , το μπέκιν πάουντερ και νεράκι όσο χρειαστεί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας. Χωρίζουμε λίγο από το μείγμα μας περίπου 1/2 ποτήρι, το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο ενώ σε αυτό το μείγμα αν χρειαστεί βάζουμε νερό επιπλέον για να μην είναι πολύ πηκτό και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας λαδόκολλα, την λαδώνουμε λίγο, βάζουμε το μείγμα με το κακάο σε ένα κορνέ και το αδειάζουμε κάνοντας σχέδια πάνω στην λαδόκολλα κυκλικά (αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιούμε κουτάλι). Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μόνο για 2 – 3 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας),το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε από πάνω το λευκό μείγμα. Το ψήνουμε πάλι στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 – 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Το ξεκολλάμε προσεκτικά από την λαδόκολλα τυλίγοντας σε ρολό. Το ανοίγουμε, * το σιροπιάζουμε  και το  τυλίγουμε πάλι με την βοήθεια της λαδόκολλας.

Για την κρέμα : Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο,το κακάο,το λικέρ και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για να δέσει.

 Για το σιρόπι :  Σε ένα ποτήρι βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και το ξανατυλίγουμε σε ρολό.

Συναρμολόγηση : Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι μας που το τυλίξαμε σε ρολό και απλώνουμε την κρέμα μας. Αφήνουμε λίγο κενό στο πλάι για να μην μας βγει η κρέμα έξω. Κόβουμε την μπανάνα σε κομματάκια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα παντού. Το τυλίγουμε πάλι με την βοήθεια της λαδόκολλας, το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο τυλιγμένο με την λαδόκολλα για να μην μας ξεραθεί το παντεσπάνι και την επόμενη μέρα το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/