Κολύμπι στις δύσκολες μέρες;

images_swim.jpg

Αν προβληματίζεσαι για τον αν επιτρέπεται να κολυμπήσεις τις δύσκολες μέρες, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση και εξαρτάται από το πώς αισθάνεσαι αλλά και το πόσο συνεπείς μπορείς να είσαι στους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Να θυμάσαι βέβαια πως τις ημέρες αυτές, καλό θα είναι να αποφεύγεις τις πολύ κρύες θάλασσες που μπορεί να επιδεινώσουν την δυσμηνόρροια λόγω της συστολής των αγγείων που προκαλεί το παγωμένο νερό.

Αν για παράδειγμα οι πόνοι είναι έντονοι και η ροή εμποδίζεται καλό είναι να αφήσεις το μπανάκι για την επόμενη ημέρα ενώ αντίθετα αν αισθάνεσαι καλά μπορείς να το τολμήσεις.

Όχι στο βρεγμένο μαγιό

Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάς πως δεν πρέπει να αφήσεις το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω σου. Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις με το που θα βγεις από τη θάλασσα, όταν κολυμπάς ούσα αδιάθετη, είναι να αλλάξεις το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό.

Όχι στην ηλιοθεραπεία

Επίσης, τις ημέρες που είσαι αδιάθετη καλό θα ήταν να μειώσεις στο ελάχιστο την ώρα της ηλιοθεραπείας και να προτιμήσεις να κάτσεις στη σκιά

Προσοχή στο ταμπόν

Πριν τοποθετήσεις το ταμπόν αλλά κι όταν θα το βγάλεις επιβάλλεται να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου ώστε να αποφύγεις τις μολύνσεις. Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει ταμπόν μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερο άρθρο μας με σχετικές οδηγίες χρήσεως συνοδευόμενες από κατατοπιστικό βιντεάκι.

Όχι σε κρύα νερά ή σε πισίνες

Να αποφεύγεις τα πολύ κρύα κι αμφιβόλου καθαρότητας νερά. Οι θάλασσες που δεν είναι καθαρές μπορεί να προκαλέσουν κολπίτιδες ή κυστίτιδες στις γυναίκες, ενώ όταν τα νερά είναι πολύ κρύα, επίφοβες είναι και οι σαλπιγγίτιδες. Μην βουτάς δηλαδή σε θάλασσα ή πισίνα αν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία για την καθαρότητα της.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr