images_akarmponara-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μακαρόνια 1 πακέτο (της επιλογής μας)    
    Μπέικον 10 φέτες    
    Μανιτάρια 1 κονσέρβα    
    Τυρί ρεγκάτο 150 γρ (τριμμένο)    
    Γραβιέρα 150 γρ (τριμμένο)    
    Κρέμα γάλακτος 450-500 ml    
    Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα    
    Αλάτι -πιπέρι
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο    

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα μανιτάρια να στραγγίξουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια όσα λεπτά αναφέρει στην συσκευασία τους. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις σοταριστούν καλά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και μόλις λιώσουν τα τυριά, ρίχνουμε αλατοπίπερο ,το τριμμένο μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε απαλά και τα  σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/