Καμία διαφορά στην ευαισθησία του πέους λόγω περιτομής

images_apen1.jpg

Η περιτομή παραμένει μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες ιατρικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με τους πολέμιούς της να υποστηρίζουν ότι είναι μια περιττή πράξη και μια μορφή ακρωτηριασμοί, ενώ οι υποστηρικτές της υποστηρίζουν ότι έχει οφέλη για την υγεία και είναι ότι είναι ένα θρησκευτικό δικαίωμα.

Μια νέα έρευνα ανάβει και πάλι τη συζήτηση, καθώς επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η περιτομή στα βρέφη δεν μειώνει την ευαισθησία του πέους, παρά τις προηγούμενες απόψεις  για το αντίθετο. Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Urology, εξέτασε 62 άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 37 ετών, από τους οποίους οι 30 είχαν περιτομή και οι 32 όχι.

Οι ερευνητές εξέτασαν την ευαισθησία του πέους, με τεστ που περιελάμβαναν έλεγχο της ανίχνευσης αφής, θερμότητας και του κατώτατου ορίου πόνου, σε πολλαπλά σημεία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, δεν βρήκαν καμία διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών που συμμετείχαν ελέγχθηκαν επίσης για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων. Η ικανοποίηση από τη συνουσία, η οργασμική λειτουργία, η σεξουαλική επιθυμία και η συνολική ικανοποίηση των δύο ομάδων, δεν είχαν καμία διαφορά μεταξύ τους.

Η επικεφαλής συγγραφέας Jennifer Bossio από το πανεπιστήμιο Queen’s στο Οντάριο του Καναδά, δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας: «Εξετάσαμε άμεσα αν η περιτομή συνδέεται με τη μείωση της ευαισθησίας του πέους ελέγχοντας την ανίχνευση αφής, τον πόνο, την αίσθηση θερμότητας και τα όρια του πόνου σε πολλαπλές θέσεις στο πέος, σε δύο ομάδες υγιών ανδρών, με περιτομή και χωρίς. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η περιτομή δεν συνδέεται με αλλαγές στην ευαισθησία του πέους και παρέχει προκαταρκτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ακροποσθία δεν είναι το πιο ευαίσθητο τμήμα του πέους».

Ιστορικά, η περιτομή εφαρμόστηκε κυρίως ως τρόπος καταστολής του αυνανισμού στα νεαρά αγόρια. Έχει επίσης υποστηριχθεί ότι μειώνει τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου και τις πιθανότητες μολύνσεων. Για πολλές εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες, η περιτομή θεωρείται θεμελιώδες τμήμα της πίστης τους. Στις ΗΠΑ, το 75,5% των ενήλικων ανδρών έχουν κάνει περιτομή.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/