Αποτοξινωτικές δίαιτες

images_diets-feature.jpg

Τον τελευταίο μήνα, με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού, βομβαρδίζομαι συνεχώς από άρθρα, διαφημίσεις, emails και posts στο facebook που λένε πόσο σημαντικό είναι να αποτοξινώνουμε το σώμα μας. Είναι λες και το σύμπαν θέλει να αισθανθώ άσχημα για αυτά που επιλέγω να τρώω… Σαν να πρέπει να ζητήσω συγχώρεση για τις θερμιδικές μου αμαρτίες!

Λυπάμαι, αλλά δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν υφίσταται η έννοια της αποτοξίνωσης. Είναι απλά ένας ακόμα μύθος.

Εάν ένας άνθρωπος καταναλώνει σε συστηματική και καθημερινή βάση πολλούς καφέδες, πατάτες τηγανιτές, σουβλάκια, αναψυκτικά και κρουασάν, τότε μία αποτοξίνωση σίγουρα θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα και σίγουρα θα τον βοηθήσει να χάσει μερικά κιλάκια. Αλλά μπορεί κανείς να αισθανθεί εξίσου καλά εάν υιοθετήσει μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Έτσι θα είναι πιο υγιής, σε σωστά κιλά και γεμάτος ευεξία εφ’ όρου ζωής, αντίθετα από την πρώτη περίπτωση όπου αυτό το αποτέλεσμα θα φύγει γρήγορα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Εύη η οποία είναι η δημιουργός του The Healthy Cook.  Η Εύη μου ζήτησε την γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα μιάς και υπάρχει μεγάλη σύγχυση για το τι ισχύει και τι όχι. Την ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία της στο υπέροχο blog που έχει δημιουργήσει! Μπορείτε να πάτε στο blog της λοιπον και να διαβάσετε αναλυτικά την άποψη μου πάνω στις δίαιτες αποτοξίνωσης. Και μιας και θα είστε εκεί μην διστάσετε να περιηγηθείτε στις όμορφες και υγιεινές συνταγές της!

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα,Διαιτολόγος-Διατροφολόγος