Tο σωστό αντηλιακό για κάθε ηλικία

images_ωαντιηλιακα2.jpg

Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά μπορείτε να έχετε υπέροχη επιδερμίδα το καλοκαίρι, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, αν το προστατέψετε σωστά και χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο αντηλιακό.

Οι κινήσεις είναι απλές, αλλά καλό θα ήταν να τις ακολουθείτε καθημερινά, σαν μια προσωπική ιεροτελεστία. Αξίζει να αφιερώσετε λίγη ώρα στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, το δέρμα σας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Λοιπόν, ξεκινάμε και… ραντεβού στην παραλία!

20s Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα, για να δείχνετε υπέροχες. Το δέρμα σε αυτή την δεκαετία είναι λείο, φρέσκο, χωρίς ρυτίδες ή σακούλες. Αλλά, αυτή είναι η δεκαετία που πρέπει να μάθετε τους βασικούς κανόνες που θα ακολουθήσετε την υπόλοιπη ζωή σας. Καθαρίζετε καλά με γαλάκτωμα και λοσιόν το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα. Μην κοιμάστε μακιγιαρισμένες. Μια απαλή απολέπιση μια φορά τον μήνα είναι πολύ καλή ιδέα. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν είστε στην παραλία. Προτιμήστε προϊόντα που είναι ανθεκτικά στη διάρκεια, οπότε να μην χρειάζεται να απλώνετε ξανά και ξανά (ιδανικά είναι τα σπορτίφ αντηλιακά).

30s Η επιδερμίδα σας παραμένει υπέροχη, παρόλο που τα πρώτες μικρές ρυτίδες σας κάνουν λίγο ανήσυχες. Τα δέρμα σας έχει ακόμα μεγάλα αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης, και ακόμα δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα καθημερινά. Φυσικά, η καθημερινή ιεροτελεστία καθαρισμού, ενυδάτωσης παραμένει. Ένα χημικό πίλινγκ μια φορά τον μήνα είναι καλή ιδέα. Τώρα πια η διατροφή σας παίζει ρόλο στο πώς δείχνει το δέρμα σας. Πολλές φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά και πρωτεϊνη μπαίνουν στο πρόγραμμα. Φοράτε αντηλιακό καθημερινά φυσικά. Προτιμήστε ένα όχι πολύ λιπαρό προϊόν, με υψηλό δείκτη προστασίας και χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό λιπ-γκλος.

40s Το πρόσωπο και το σώμα σας βρίσκονται ακόα στην ακμή τους. Αρκεί να τα φροντίσετε σωστά. Η ιεροτελεστία του καθαρισμού και της ενυδάτωσης παραμένει καθημερινή συνήθεις (2 φορές την ημέρα). Υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεστε λίγο πιο ενυδατικά καλλυντικά γιατί η επιδερμίδα έχει την τάση να χάνει την υγρασία της. Για να βοηθήσετε την παραγωγή της ελαστίνης χρησιμοποιήστε προιόντα με ρετινόλη Α. Το αντηλιακό που ενυδατώνει και έχει υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο καθημερινά. Επίσης φροντίστε ο λαιμός και τα χέρια σας να είναι σωστά ενυδατωμένα και βάζετε πάντα αντηλιακό μεγάλου δείκτη προστασίας. Χρησιμοποιήστε και αντηλιακό λιπ-γκλος καθώς και κρέμα ματιών με δείκτη προστασίας.

50s Αν είστε από τις γυναίκες που έκαναν όλα τα παραπάνω τις προηγούμενες δεκαετίες απολαμβάνετε την εικόνα σας στον καθρέφτη! Η επιδερμίδα σας παραμένει ενυδατωμένη και σφιχτή. Ίσως μερικά πιο σκούρα σημάδια που και που να χαλούν την τέλεια εικόνα, αλλά με την αντηλιακή προστασία που προσφέρατε μέχρι τώρα έχετε αρκετή ελαστίνη και κολλαγόνο. Φυσικά, η καθημερινή φροντίδα παραμένει η ίδια, με βαθύ πίλινγκ μια φορά το μήνα και βιταμίνη C, για να παραμείνει σφιγηλό το δέρμα. Τα αντηλιακά είναι όλα με υψηλό δείκτη προστασίας με έμφαση στα χέρια, το πρόσωπο και το λαιμό και το ντεκολτέ. Ιδανικά, απλώστε το αντηλιακό σε όλο το σώμα σας, πριν ντυθείτε για το γραφείο. Αναζητήστε και προιόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr