H αλήθεια για το κάψιμο λίπους

images_Beginners-Fat-Burning-Workout.jpg

Στοχεύστε στην ζώνη καρδιακής συχνότητας
Μήπως ασκείστε επειδή θέλετε να χάσετε βάρος; Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να γνωρίζετε ότι η  αερόβια άσκηση είναι ένας παράγοντας κλειδί στο να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να παραμένουν και να διατηρούνται μέσα στην ζώνη «κάψιμου λίπους» για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά το λίπος καίγεται ,θα αναρωτηθεί κανείς, εάν κάνουμε άσκηση σε χαμηλή ένταση ;Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στο να βοηθήσει κάποιον να χάσετε βάρος;


 
Η πραγματική αλήθεια
Το σώμα καίει ένα υψηλό ποσοστό θερμίδων από το λίπος μέσα στην «ζώνη κάψιμου λίπους» ή σε χαμηλότερες εντάσεις. Αλλά, στις πιο υψηλές εντάσεις, «καίγεται» ένας μεγαλύτερος αριθμός συνολικών θερμίδων πράγμα το οποίο θα πρέπει να απασχολεί τον καθέναν στην προσπάθεια του για απώλεια βάρους προσπάθεια να χαθεί το βάρος. Το διάγραμμα από κάτω δείχνει τις θερμίδες σε λίπος που καταναλώθηκαν από μια γυναίκα 60 κιλών κατά τη διάρκεια αερόβιας άσκησης.
 

Ποιο είναι το ποσοστό της καρδιακής σας συχνότητας;
 
Προκειμένου να δείτε σε ποια ζώνη ανήκετε θα πρέπει αρχικά να υπολογίσετε το ποσοστό της καρδιακής συχνότητας. Μπορείτε να κάνετε αυτό με τη χρησιμοποίηση του τύπου του Karvonen. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο για τον υπολογισμό της καρδιακής συχνότητας, αλλά πολλά από αυτά τα μέσα δεν ενσωματώνουν την ένδειξη για την καρδιακή συχνότητα ηρεμίας (πράγμα που τα καθιστά λιγότερο ακριβή στον υπολογισμό). Παρακάτω παρατίθενται ένα παράδειγμα υπολογισμού της καρδιακής συχνότητας  με τον τύπο του Karvonen για ένα άτομο 23 ετών με καρδιακή συχνότητα ηρεμίας 65 σφυγμούς για να βρείτε την καρδιακή συχνότητα ηρεμίας, μετρήστε τους σφυγμούς για ένα λεπτό):

    220 – 23 (ηλικία) = 197
    197 – 65 (καρδιακή συχνότητα ηρεμίας) = 132
    132 Χ 65% (χαμηλότερο ποσοστό Κ.Σ) ή  85% (υψηλότερο ποσοστό Κ.Σ.) = 85.8 ή 112.2
    85.8 + 65 (καρδιακή συχνότητα ηρεμίας) = 150
    112.2 + 65 (καρδιακή συχνότητα ηρεμίας) = 177

 
Η ζώνη σφυγμών που θα πρέπει να ασκείτε αυτό το άτομο θα πρέπει να είναι από 150 – 177
 
►Το άτομο αυτό θα πρέπει να δουλεύει κοντά στους 150 σφυγμούς ή πιο λίγο για να κάψει το λίπος  ή για να βελτιώσει την αερόβια του ικανότητα θα πρέπει να δουλεύει από τους 150 και πάνω.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/