40-50… Η χρυσή δεκαετία!

images_Entrepreneur.jpg

Βασικό σας μέλημα;…

Η λάμψη! Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών συστατικών από τη διατροφή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μιας και συστατικά όπως τα καροτενοειδή (α-καροτένιο, β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη, β-κρυπτοξανθίνη και οι βιταμίνες Α, C & E θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για χρόνιες ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά και για τη διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων του δέρματος.

Κυρίαρχοι της διατροφής… φρούτα και λαχανικά και ο μαγικός κανόνας: η πολυχρωμία. Όσο περισσότερα λαχανικά διαφορετικού χρώματος προσθέτουμε στις σαλάτες μας, τόσο περισσότερο θωρακίζουμε τον οργανισμό μας.
 
Τι άλλο μπορεί να σας προσφέρει λάμψη; Μα φυσικά η κίνηση!
Προτιμήστε:
… ασκήσεις ισορροπίας όπως πιλάτες, γιόγκα, stretching για να βελτιώσετε την ισορροπία, τη στάση του σώματος, να αποκτήσετε ευλυγησία και δύναμη αλλά και για να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας δραστήριο και “νεαρό” και να ενισχύσετε τα οστά σας…

…αλλά και αερόβιες ασκήσεις ή ο χορός που θα σας επιτρέψουν να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, να εκτονωθείτε, να χαρείτε τα αποτελέσματα των ασκήσεων ισορροπίας και ταυτόχρονα θα σας “φέρουν πιο κοντά με την καρδιά σας” βελτιώνοντας τη λειτουργία του καρδιαναπνευστικού σας συστήματος.

Bonus δώρο: συνδυάστε ασκήσεις και από τις δύο κατηγορίες ασκήσεων με σκοπό να διατηρήσετε το βάρος σας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr