Τι είναι το pilates;

images_πιλάτες.jpg

Η μέθοδος Pilates είναι μια μορφή εκγύμνασης, ανεπτυγμένη από τον Joseph Pilates, o οποίος δίνει έμφαση στην ισορροπημένη ανάπτυξη του σώματος μέσω της κύριας ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, και συνείδησης έτσι ώστε να υποστηρίξουμε την αποτελεσματική, και χαρισματική κίνηση.


 
H Μέθοδος Pilates είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα εκγύμνασης.
Αρκετοί άνθρωποι κάνουν Pilates, ή ενδιαφέρονται να αρχίσουν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης Pilates. Όντως, ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη μέθοδο Pilates  είναι ότι δουλεύει τόσο καλά για μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων. Οι αθλητές και οι χορευτές το λατρεύουν, και οι μικρότεροι επίσης, οι γυναίκες που ανακάμπτουν από την εγκυμοσύνη, και οι άνθρωποι σε διάφορα στάδια φυσικής κατάστασης.
 
H Pilates είναι μια Ευπροσάρμοστη Μέθοδος

Η Τροποποίηση είναι το κλειδί για την επιτυχημένη άσκηση Pilates σε μια μερίδα ανθρώπων. Όλες οι ασκήσεις είναι ανεπτυγμένες με παραλλαγές που μπορούν να κάνουν την εξάσκηση απλή και προκλητική για το άτομο σε κάθε επίπεδο.
 
Aσκήσεις Πυρήνα

Οι ασκήσεις πυρήνα είναι η βάση για την εκγύμναση Pilates. Οι κεντρικοί μυς είναι οι εν τω βάθει οι, εσωτερικοί μυς της κοιλιάς και οι ραχιαίοι. Όταν οι κύριοι μυς είναι δυνατοί και κάνουν τη δουλειά τους, όπως γίνεται  στη μέθοδο Pilates, δουλεύουν σε συνδυασμό με τους πιο επιφανειακούς μυς του κορμού για να στηρίξουν τη σπονδυλική στήλη και την κίνηση.
 
Καθώς αναπτύσσεις τις ασκήσεις του πυρήνα, αναπτύσσεις σταθερότητα καθ όλη τη διάρκεια σε όλο το κορμό σου. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που η Pilates βοηθά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον πόνο της πλάτης. Καθώς σταθεροποιείται σωστά ο κορμός, η πίεση στην πλάτη ξεπερνιέται και το σώμα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και αποτελεσματικά.
 
Οι 6 αρχές Pilates:

    Κέντρο
    Έλεγχος
    Ροή
    Αναπνοή
    Ακρίβεια και Συγκέντρωση

Αυτές οι 6 αρχές είναι τα βασικά συστατικά σε μια εκγύμναση Pilates υψηλού επιπέδου. H μέθοδος Pilates έδινε πάντα έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, και θα ανακαλύψει κάποιος ότι, αντίθετα με πολλά συστήματα άσκησης, οι ασκήσεις Pilates δεν περιλαμβάνουν πολλές επαναλήψεις για κάθε κίνηση. Αντίθετα, κάνοντας κάθε άσκηση ολοκληρωμένα (πλήρος εύρος κίνησης), με ακρίβεια, αποκομίζει κανείσημαντικά αποτελέσματα σε συντομότερο χρονικό διάστημα από ότι κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί..
 
Η Pilates είναι μια μοναδική μέθοδος άσκησης

Οι ασκήσεις πυρήνα και η σταθερότητα του κορμού, με τις 6  αρχές , τοποθετούν τη μέθοδο Pilates σε ξεχωριστή θέση σε σχέση  με άλλους τύπους άσκησης. Η προπόνηση με βάρη, για παράδειγμα, μπορεί να εστιάσει την προσοχή στην ενδυνάμωση των χεριών ή των ποδιών χωρίς να δίνεται  πολύ προσοχή στο γεγονός ότι αυτά τα μέρη συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα!Τελικά αυτοί που πραγματικά πετυχαίνουν στα σπορ τους μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τους κύριους μυες τους, αλλά στη μέθοδο Pilates αυτή η  προσέγγιση μαθαίνεται από την αρχή.
 
Εξάσκηση με στρώμα και Εξοπλισμός

Οι ασκήσεις Pilates γίνονται είτε στο στρώμα με το βάρος του σώματος, ή με εξοπλισμό ο οποίος έχει εφευρεθεί από τον Joseph Pilates. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε στη μέθοδο Pilates εν γένει χρησιμοποιεί τροχούς και αντίσταση με το ίδιο το βάρος των ατόμων .Το reformer είναι ίσως το πιο γνωστό εργαλείο αντίστασης που θα συναντήσει κάποιος σε studio Pilates.
 
Joseph Pilates

Η εκγύμναση της μεθόδου Pilates αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates στα 1920. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για φυλακισμένους του πολέμου και αργότερα βρέθηκε να είναι πολύ ωφέλιμο για τον καθένα που αναζητά ένα υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η μέθοδος  διατηρήθηκε ζωντανή με τα χρόνια από μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων μαθητών του Joseph Pilates μέχρι μόλις πριν μερικά χρόνια, όταν η επιστήμη της άσκησης συνδέθηκε με τις αρχές που δίδασκαν στην Pilates καθόλη τη διάρκεια, και τώρα χαιρόμαστε την πλούσια ανάπτυξη της εκγύμνασης αυτής.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/