Τι είναι αυτό το κίνημα δωρεάν πρωινής γυμναστικής;

images_morning_exersice.jpg

Το Wake Up Street είναι κίνημα δωρεάν πρωινής γυμναστικής. Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως γυμναστικού επιπέδου να ασχοληθούν με τη γυμναστική ή να παραμείνουν σε φόρμα. Θέλουμε ο καθένας μας να σηκώσει τους φίλους του από τον καναπέ και να τους προφέρουμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Ξεκινάμε την ήμερα μας με χαρά, ζωντάνια και ευεξία πριν αρχίσουμε τις δουλειές μας.

Το Wake Up Street θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι μόδα που ξεκινάει τώρα και σε 5 μήνες θα τελειώσει. Θέλουμε να αποτελέσει τρόπο ζωής και γι’ αυτό η παρέα τούς χωράει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, συνηθειών ή αθλητικών απόψεων.
 
Πες μου δύο λόγους για να ξυπνήσω από τις 6 το πρωί και να τρέχω στους δρόμους της Αθήνας. Η ώρα δεν είναι τόσο απαγορευτική όσο νομίζεις. Σκέψου ότι στα φοιτητικά μας χρόνια αυτή την ώρα επιστρέφαμε σπίτι από τη νυχτερινή διασκέδαση! Eίναι κι αυτό μια συνήθεια, που όμως σου δίνει ώθηση για την υπόλοιπη μέρα. Πέραν του αστείου, σκοπός μας σίγουρα δεν είναι να ταλαιπωρηθούμε ούτε να ταλαιπωρήσουμε. Αν σου γίνει συνήθεια, δεν θα πιστεύεις τις αντοχές που κρύβεις μέσα σου αλλά και όσα θα ανακαλύψεις για τον ίδιο σου τον εαυτό: όρεξη, υπομονή, ενέργεια. Το πιο περίεργο αφεντικό θα σου φαίνεται άνευ σημασίας. Επίσης, το να βρίσκεσαι τα πρωινά με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε μια κοινή ασχολία, χωρίς να γνωρίζεις κάτι παραπάνω γι’ αυτούς, είναι άκρως αναζωογονητικό, σαν να έχετε ένα κοινό μυστικό ή έναν κοινό στόχο.

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα; Ξεκινήσαμε με το να σηκώσουμε τους φίλους μας από τον καναπέ και να τους δείξουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Ναι, ομολογούμε πως δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου εύκολο. Όπως κι εσύ, έτσι κι αυτοί, με το που άκουσαν το «6 το πρωί», γκρίνιαξαν. Όμως επιμείναμε, τους σηκώσαμε από τον καναπέ και τελικά η δοκιμή τούς έπεισε. Είναι σημαντικό οι φίλοι, οι άνθρωποι που επιλέγεις να περνάς τον χρόνο σου μαζί τους, να είναι και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σου.
 

Πού συναντιέστε συνήθως και τι διαδρομές ακολουθείτε; Βασικό κίνητρο για να μη βαριόμαστε είναι η ίδια η πόλη. Και ναι, η πόλη μας, που στις 10 το βράδυ φαίνεται γκρίζα και θαμπή, στις 6 το πρωί είναι όμορφη, δροσερή και γεμάτη μυστικές διαδρομές που με χαρά μάς αποκαλύπτει κάθε Τετάρτη. Γι’ αυτόν το λόγο το μέρος συνάντησης δεν είναι συγκεκριμένο. Μέσα από τη γυμναστική ερχόμαστε σε επαφή με την πόλη και τις διαδρομές της: Εθνικός Κήπος, Πλάκα, Φιλοπάππου, Θησείο κ.ά. Περιοχές που δεν περίμενες ότι θα είναι πρόσφορες για τη δική μας ασχολία, εκείνη την ώρα είναι ιδανικές, μια και είναι άδειες. Μέσα σε αυτή την ηρεμία του πρωινού παρατηρείς πράγματα που στην πολυκοσμία της ώρας αιχμής δεν έχεις τη δυνατότητα. Κάθε Τρίτη ανεβάζουμε στο facebook page μας τον τόπο συνάντησης της εβδομάδας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Βασικό συστατικό της φιλοσοφίας του WUS είναι η απλότητα. Το ανθρώπινο σώμα δεν χρειάζεται μεγάλα και πολύπλοκα πράγματα για να κρατιέται σε φόρμα, αλλά συστηματική και σοβαρή άσκηση. Η διάρκεια της γυμναστικής μας, λοιπόν, είναι μία ώρα και χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος είναι το τρέξιμο, βασικό στοιχείο που δεν χρειάζεται να αγχώνει κανέναν. Καθένας από εμάς έχει τον ρυθμό του, ακόμα κι εμείς οι δύο, που κάνουμε κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες παρέα, δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό. Άρα, κανείς δεν πιέζεται κι έχει τον χρόνο του να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος επιλέγουμε ένα σημείο στο τέλος της διαδρομής, όπου κάνουμε αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις δύναμης, χωρίς τη χρήση οργάνων. Με το που τελειώσει η μία Τέταρτη, προετοιμάζουμε την επόμενη, κάνοντας τη διαδρομή και το ασκησιολόγιο. Φυσικά, το WUS δεν τελειώνει εκεί. Όσοι από εμάς έχουν χρόνο, πάνε παρέα για ένα δυναμωτικό πρωινό, τόσο για να ενισχύσουμε την καλή άσκηση αλλά και να δεθούμε ως παρέα. Κάπως έτσι ξεκινά μια δυναμική μέρα.

Τι είδος κόσμου μαζεύετε; Το Wake Up Street θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι μόδα που ξεκινάει τώρα και σε 5 μήνες θα τελειώσει. Θέλουμε να αποτελέσει τρόπο ζωής και γι’ αυτό η παρέα τούς χωράει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, συνηθειών ή αθλητικών απόψεων. Το μαγικό του πράγματος είναι να βλέπεις έναν 60άρη να βοηθάει σε ασκήσεις έναν 17άρη. Το αστείο είναι ότι με όλους αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε το πάθος μας, μπορεί να μην έχουμε τίποτε άλλο κοινό. Το συναίσθημα, όμως, ότι έχουμε τρέξει στο ίδιο μονοπάτι μας εμπνέει. Είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια κι ας έχουμε ανταλλάξει μόνο ένα βλέμμα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr