Τηγανίτες λαχανικών

images_tiganites-laxanikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 2 βρασμένες ελαφρά    
    Καρότα 2 τριμμένα στον τρίφτη    
    Κρεμμύδι ξερό 1 κομμένο σε μικρά κυβάκια    
    Αρακάς 1 κούπα τσαγιού βρασμένος    
    Αυγά 3 τεμ χτυπημένα    
    Φαρίνα 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Μαϊντανός 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες ίσα να μπορούν να τσιμπηθούν με ένα πιρούνι και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Βράζουμε τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με νερό μαζί με λίγο αλατάκι για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στο μπολ με τις τριμμένες πατάτες προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το κρεμμύδι,τα αυγά, το αλεύρι,αλάτι-πιπέρι,τον αρακά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και ζυμώνουμε απαλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί (όχι πολύ καυτό).Πλάθουμε τις τηγανίτες και τις τηγανίζουμε. Μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/