Προτάσεις για άσκηση ευχάριστη και αποτελεσματική

images_swiss-ball-crunches.jpg

Συχνά αρκετά άτομα δαπανούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο, κάνουν «υπερωρίες» καθημερινά, εξουθενώνονται ψυχικά εκτελώντας σχεδόν «καταναγκαστικά έργα» στα μηχανήματα και στους διαδρόμους∙ και όμως τα αποτελέσματα της άσκησης στο σώμα τους είναι από μικρά έως και ανύπαρκτα, οδηγώντας τους σε απογοήτευση και εγκατάλειψη.Η αποτελεσματική άσκηση μπορεί να γίνει ευχάριστη διασκέδαση, και δεν απαιτεί τόσο εξαντλητική προσπάθεια και υπερβολικό κόπο, όσο χρειάζεται έξυπνη μέθοδο και τρόπο!!!


 
1.ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ AΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ.
Στα σύγχρονα γυμναστήρια εφαρμόζονται διάφορα προγράμματα εναλλακτικών ασκήσεων (aerobic, yoga, pilates, fitball, etc..) που απευθύνονται σε όλο μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες και σε άτομα που δεν διαθέτουν προνομιακές ικανότητες. Για κάθε άνθρωπο σήμερα υπάρχει ένα είδος άσκησης που του ταιριάζει, που θα τον ευχαριστήσει, που θα τον διασκεδάσει. Βρείτε το δικό σας και ακολουθήστε το…
 
2.ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Εάν θέλετε να έχετε απώλεια βάρους θα πρέπει οπωσδήποτε η άσκηση να συνδυαστεί ταυτόχρονα με ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής. Η άσκηση βοηθάει τον οργανισμό σας ν’ αυξήσει την καύση θερμίδων και η διατροφή μειώνει την καθημερινή τους πρόσληψη…με αποτέλεσμα το βάρος σας να μειώνεται. Απευθυνθείτε σε άτομο ειδικό (κατά προτίμηση διατροφολόγο), ο οποίος θα προτείνει τη διατροφή που είναι κατάλληλη για εσάς ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές σας και μην ακολουθείτε την κάθε τυχαία δίαιτα τον Κυριακάτικων περιοδικών!!!
 
3.ΟΧΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.
Για να έχετε αποτελέσματα από το πρόγραμμά σας μην απέχετε συχνά κάνοντας ημέρες – διαλείμματα ξεκούρασης. Η καθημερινή άσκηση – όχι απαραίτητα κάθε ημέρα σε υψηλή ένταση – οδηγεί σε συντομότερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Βρείτε έναν εναλλακτικό τρόπο ώστε τις ημέρες που θέλετε διάλειμμα από το πρόγραμμά σας να ασκήστε 20 – 30 λεπτά με μια άλλη μέθοδο που σας ευχαριστεί και σας εκτονώνει. Περπατήστε, παίξτε, τρέξτε . . .αλλά μην απέχετε !!!
 
4.ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ.
Όταν το προπονητικό ερέθισμα παραμένει ίδιο ο οργανισμός σας προσαρμόζεται και προσπαθώντας να αυτό – προστατευτεί από μεταβολές αμύνεται, με αποτέλεσμα η ίδια η άσκηση να μην έχει σημαντικά αποτελέσματα πλέον. Μην απογοητεύεστε. Αλλάξτε το προπονητικό ερέθισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εφαρμόστε άλλο είδος άσκησης κατά διαστήματα μέσα στο πρόγραμμα που συνήθως ακολουθείτε. Κάντε το ως αλλαγή, σαν διασκέδαση, σαν ενεργητικό διάλειμμα και θα δείτε τον οργανισμό σας ολοένα να βελτιώνεται !!!
 
5.ΑΥΞΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΈΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.
Σας φαίνεται πιο βολικό το πρόγραμμά σας να έχει χαμηλή ένταση, λίγα κιλά, μικρές αντιστάσεις, τρομάζετε στους υψηλούς σφυγμούς…Μην φοβάστε την υψηλή ένταση !!Κατά περιόδους – έως 2 φορές την εβδομάδα – αυξήστε την ένταση… τρέξτε πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε πιο μεγάλα βάρη, ανεβάστε τους σφυγμούς σας !!!
Ενεργοποιώντας σε υψηλότερα επίπεδα το μυϊκό και το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα θα δείτε σύντομά θεαματικές βελτιώσεις επάνω σας !! Ο μεταβολισμός σας θα παραμείνει αυξημένος για πιο μεγάλο διάστημα απ’ ότι  με τη μέτρια άσκηση…θα καίτε περισσότερες θερμίδες για μεγαλύτερο διάστημα ακόμη και μετά το τέλος της άσκησής σας !!!
 
6.ΤΕΝΤΩΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ.
Οι μύες με την συνεχόμενη άσκηση χάνουν την ευλυγισία τους και την αποτελεσματικότητά τους, και έτσι μειώνεται η απόδοσή τους αλλά και αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμών τους ακόμη και χρόνιων προβλημάτων τους (θλάσεις, τενοντίτιδες, σύνδρομα κόπωσης και υπέρχρησης, …)Εφαρμόστε διατατικές ασκήσεις – stretching – σε κάθε σας καθημερινή προπόνηση και ιδιαίτερα στο τέλος της. Δώστε έμφαση μεγάλη στους μύες σας που καταπονήθηκαν περισσότερο την κάθε ημέρα και «τεντώστε τους» !!!
Οι μύες σας θα διατηρούν πάντα την ευλυγισία τους και θα αποδίδουν περισσότερο με μικρότερη κόπωση και περισσότερο ασφαλέστερα. Ξεκινήστε να «τεντώνεται» το σώμα σας . . .σήμερα !!
 
 
7.ΔΩΣΤΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.
Έχετε άνεση και χρώμα στην ζωή σας – δώστε και στην άσκησή σας !! κάντε πιο ευχάριστα και ευδιάθετα την άσκησή σας φορώντας ρούχα που σας αρέσουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και άνετα !! αποφύγετε τα 100% βαμβακερά ρούχα γιατί κατακρατούν τον ιδρώτα και σας δημιουργούν δυσφορία και δυσοσμία…επιλέξτε παπούτσια με αντικραδασμικές σόλες (αέρας, gel,…) από επώνυμες αθλητικές εταιρίες και όχι παπούτσια απλά λόγω της “must” εμφάνισής τους. Έτσι θα αποφύγετε τις επιπτώσεις των κραδασμών της άσκησης στις αρθρώσεις σας (αστράγαλοι, γόνατα, μέση,…) και θα αισθανθείτε πιο άνετα !!!
Επιλέξτε, ντυθείτε και ξεκινήστε !!!
 
Η άσκηση μπορεί να σας γίνει τρόπος ζωής… αρκεί να είναι ευχάριστη, να σας αρέσει αυτό που κάνετε, να νιώθετε όμορφα, να νιώθετε ευεξία και να βλέπετε το σώμα σας να αλλάζει πραγματικά και ο καθρέπτης σας να σας χαμογελάει !!! Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση από την άθληση δημιουργεί «δια βίου» ασκούμενους.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/