Πληροφορίες για το Pilates

images_πιλάτες2.gif

Η μέθοδος Pilates είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σωματικής προπόνησης, στο οποίο το κορμί εργάζεται σαν σύνολο, από τους βαθύτερους έως τους πιο επιφανειακούς μυς,και στο οποίο συμμετέχει τόσο το πνεύμα όσο το σώμα και η αναπνοή.Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μυική ισορροπία, να ενδυναμωθούν οι αδύναμοι μύες και να επιμηκυνθούν οι κοντοί. Αυτό εχει ως συνέπεια την αύξηση του ελέγχου, της δύναμης και της ευλυγισίας του κορμιού, όσον αφορά τις αρθρώσεις και την πλάτη.

Ο Joseph Hubertus Pilates, το 1880, ήταν ένα αδύναμο και φιλάσθενο παιδί, που έπασχε απο άσθμα και ρευματικούς πυρετούς , γι αυτό και αφοσιώθηκε στη σπουδή του ανθρώπινου σώματος για να αποκτήσει δυνατό κορμί και υγιές πνεύμα. Ηταν τέτοια η αποφαστικότητα του, που κατάφερε να γυμνάσει τον εαυτό του και στα 14 χρόνια του να θεωρείται ήδη ανατομικό μοντέλο. Πήγε στην Αγγλία για να εκπαιδευτεί ως boxer, έφτασε να γίνει ακόμα και καλλιτέχνης του τσίρκου και εκπαιδευτής στην προσωπική άμυνα για τους ντετέκτιβ Scotland Yard, ασχολήθηκε με την Yoga, το σκι, το body building, κλπ.

Για ποιον συστήνεται το PILATES

Ξεκινάμε από το ότι είναι ευεργετικό για κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την ηλικία που έχει, έχοντας βέβαια υπόψιν μας τις σωματικές ικανότητες του καθενός όπως και τους τραυματισμούς, την παθολογία του, κλπ. Εάν το συμπεριλάβουμε στη ζωή μας σαν μια ακόμα ρουτίνα και το προσθέσουμε στις άλλες καλές μας συνήθειες, θα κερδίσουμε τα οφέλη ενός προληπτικού φαρμάκου, προσαρμοζόμενοι καλύτερα στις αλλαγές και όντας πιο δυνατοί μπροστά σε πιθανές ασθένειες, μια και με την άσκηση θα ενδυναμώσουμε το ανοσιολογικό μας σύστημα. Το PILATES χρησιμοποιείται ως γυμναστική αποκατάστασης, γι αυτό και μετά από τραυματισμούς, εγχειρίσεις, ατυχήματα, αναρρώσεις, κλπ είναι μια άσκηση με βελτιωτική και θεραπευτική λειτουργία και εξαιρετικά αποτελέσματα.
 
Αποτελέσματα της Μεθόδου

    Eίναι “Γλυπτική του σώματος”, γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας το σχήμα κάθε μυ.
    H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να ενδυναμώνει το μυοσκελετικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.
    Aκόμη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς.
    Προάγει την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής
    Ο PILATES δεν προσπάθησε να κερδίσει μονάχα τον έλεγχο του σώματος, αλλά και του πνεύματος.
    Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/