Παστάκια λεμονιού

images_pastakia-lemoniou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 5 τεμ    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    
    Νερό 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο)    

Για την επικάλυψη

    Φρουί Ζελέ 1 συσκευασία λεμόνι    

Για την κρέμα

    Νερό 3 φλιτζάνια τσαγιού    
    Ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού    
    Αυγά 3 μόνο τους κρόκους    
    Κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Λεμόνια 2 τον χυμό τους και από 1 το ξύσμα    

Εκτέλεση

Παντεσπάνι : Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Παίρνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε παραλληλόγραμμα ταψάκια.Μοιράζουμε το μείγμα μας στα δύο, έτσι ώστε να βγουν δύο λεπτά παντεσπάνια. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα : Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Φτιάχνουμε το ζελέ με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Συναρμολόγηση : Σε στενόμακρες φόρμες για κέικ ή σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ψηλό, βάζουμε διάφανη μεμβράνη να το καλύπτει παντού. Στρώνουμε μια σειρά παντεσπάνι (το οποίο κόβουμε στο μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε) και απλώνουμε μία στρώση κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα.Πολύ προσεχτικά αδειάζουμε πάνω στην τελευταία στρώση κρέμας το ζελέ λεμόνι. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια σαν παστάκια (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε) και απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/